Football Talk

ΑΕΚ: Το ιστορικό πρωτάθλημα του 2018, αυτό του ’23 και το επόμενο…

ΑΕΚ: Το ιστορικό πρωτάθλημα του 2018, αυτό του ’23 και το επόμενο…

Η διαφορά των τελευταίων χρόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει οδηγήσει στην κανονικότητα.

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Την Κυριακή του Πάσχα (5/5) συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή του Ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν το πρωτάθλημα του 2018. Το ιστορικό αυτό πρωτάθλημα για την ΑΕΚ, που έβαλε τέλος σε 24 «πέτρινα» χρόνια. Για να φτάσει η ΑΕΚ σε εκείνο τον τίτλο ανέβηκε… βουνά ξυπόλητη! Περπάτησε σε δρόμους δύσβατους, βρήκε μπροστά της «τέρατα» που δηλητηρίαζαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντιμετώπισε, βέβαια, και απίστευτα εσωτερικά προβλήματα. Το ένα έφερνε το άλλο… Έχασε πρωταθλήματα όλα αυτά τα χρόνια, που προσπάθησε να πάρει αλλά δεν την άφησαν. Το ίδιο σκηνικό πήγε να γίνει και το 2018: προσπάθησαν να της στερήσουν κι αυτό το πρωτάθλημα (όπως της είχαν στερήσει το 2008 ή ακόμα και το Κύπελλο του 2017, για να μην πάμε παλαιότερα και… χαθούμε). Τελικά, επικράτησε και η λογική και η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα του 2018. Από τα πιο σημαντικά στην ιστορία της ΑΕΚ, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από τότε ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλαξε, προς το καλύτερο. Όλοι ένιωσαν πως ο τίτλος δεν θα κρίνεται πριν ξεκινήσει, ανεξάρτητα τη δυναμική κάθε ομάδας.

Έξι χρόνια τώρα βλέπουμε τον τίτλο να τον κατακτά η καλύτερη ομάδα. Το πήρε η ΑΕΚ το ’18, το πήρε ο ΠΑΟΚ την επομένη, επέστρεψε ο Ολυμπιακός στη συνέχεια και γύρισε η ΑΕΚ στον θρόνο της το 2023. Λάθη γίνονται σαφώς, όμως μόνο προκατειλημμένος πρέπει να είσαι για να πιστεύεις στην όποια προπαγάνδα στήνεται.

Η ΑΕΚ έχοντας δουλέψει και κατανοήσει την κανονικότητα που επέστρεψε στο ποδόσφαιρο της χώρας μας είναι μακριά από την όποια τοξικότητα δημιουργείται. Κρατά το στόμα της κλειστό. Πολλοί εκλαμβάνουν αυτή τη στάση της ως αδυναμία. Το ακριβώς αντίθετο είναι…

Δεν θα ξανακάνει η ΑΕΚ… 24 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Το πήρε το 2018, το ξαναπήρε το 2023 και μπορεί να το ξαναπάρει και φέτος. Αν δεν το κατακτήσει στο τέλος θα μετρήσει τα λάθη της και θα πάει παρακάτω για το πάρει το επόμενο. Αν το πάρει και φέτος, πάλι θα μετρήσει τα λάθη της, θα δουλέψει, θα βελτιωθεί και θα μπει ξανά στη σεζόν 2024-25 για να στεφθεί εκ νέου πρωταθλήτρια.

Με το ίδιο όραμα και στόχο θα μπουν σε αυτή τη μάχη και οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και το σίγουρο είναι ένα: Όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη, είναι πιο σταθερή και πιο τυχερή θα πανηγυρίσει πρωταθλήματα. Πλέον οι προσπάθειες και οι επενδύσεις των ομάδων δεν πέφτουν στο κενό. Στο φινάλε επικρατεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Το βλέπεις επίσης από τις γενικές αντιδράσεις: Όλα τα τελευταία πρωταθλήματα πανηγυρίζονται με μεγαλύτερη λαχτάρα και πάθος απ’ τους οπαδούς της ομάδας που το κατακτά, γιατί αντιλαμβάνονται πως η ομάδα τους κατέκτησε ένα πρωτάθλημα παλεύοντας στο γήπεδο και κερδίζοντας εκεί τον μεγάλο ανταγωνισμό. Να πιστεύουμε τα μάτια μας και όχι… τ’ αυτιά μας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0