Τένις

«Βασιλιάς» ο Αλκαράθ στο Wimbledon μετά από ματς-θρίλερ κόντρα στο Νόβακ Τζόκοβιτς!

«Βασιλιάς» ο Αλκαράθ στο Wimbledon μετά από ματς-θρίλερ κόντρα στο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ο Τζόκοβιτς δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το στέμμα του στο Wimbledon και ηττήθηκε από τον 20χρονο Αλκαράθ με 3-2, ύστερα από έναν τελικό που διήρκεσε 4 ώρες και 45 λεπτά! «Αποκαθήλωση» για το Σέρβο τενίστα από τον ασταμάτητο Ισπανό που πανηγύρισε το δεύτερο μεγάλο τίτλο της καριέρας του.


Ο «Νόλε» είχε ξεκινήσει πολύ πιο δυναμικά στον τελικό και ο αντίπαλός του δεν είχε βρει τα πατήματά του. Σταδιακά τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν και ο Αλκαράθ φάνηκε να ανακάμπτει στο 2o σετ κάνοντας το 2-1.

Η ψυχολογία του νεαρού τενίστα ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένη και στο τρίτο σετ, το οποίο κατάφερε να το πάρει χωρίς να ιδρώσει την ώρα που ο Τζόκοβιτς  φαινόταν εμφανώς προβληματισμένος καθώς δεν μπορούσε να βρει λύσεις.  

Ο υπερ-πρωταθλητής δεν κατέθεσε τα όπλα και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 μετά από ένα μέτριο σετ και από τους δύο αντιπάλους, οι οποίοι ήταν εμφανώς εξουθενωμένοι από την προσπάθεια.

Πόντο-πόντο πήγαινε και το 5ο σετ. Ο Τζόκοβιτς διατηρούσε τις ελπίδες του για τη νίκη μέχρι που δέχτηκε το τελευταίο break του αγώνα, το οποίο τον εκθρόνισε αναδεικνύοντας το Κάρλος Αλκαράθ ως τον μεγάλο νικητή του Wimbledon.

        
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0