Τένις

Υπό κράτηση ο Τζόκοβιτς μέχρι να εκδικαστεί η έφεση του την Κυριακή (16/1)

Υπό κράτηση ο Τζόκοβιτς μέχρι να εκδικαστεί η έφεση του την Κυριακή (16/1)
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα υποχρεωθεί να επιστρέψει στο Park Hotel, όπου οδηγήθηκε μετά από την 9ώρη παραμονή του κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης την περασμένη εβδομάδα, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής (14/1).

Ο Νο1 του κόσμου θα περάσει από τα γραφεία της μεταναστευτικής Αρχής το Σάββατο (15/1) και από εκεί και πέρα θα οδηγηθεί και πάλι στο ξενοδοχείο Park Hotel.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του θα έχει το δικαίωμα να παρευρεθεί στα γραφεία των δικηγόρων του (με φύλαξη), για να προετοιμάσουν την έφεση, όμως μετά από αυτό θα οδηγηθεί και πάλι στο ξενοδοχείο, μέχρι την Κυριακή (16/1) όπου θα εκδικαστεί η έφεση.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς εξέφρασαν στον δικαστή Κέλι τη δυσαρέσκειά τους για την αργοπορημένη απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ο οποίος ακύρωσε τη βίζα του Νόλε, καθώς αυτό καθυστέρησε τις διαδικασίες ενόψει Australian Open.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέφεν Λόιντ ανέφερε ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα τεθεί άμεσα υπό κράτηση και το Σάββατο (15/1) θα παρευρεθεί στο γραφείο της μεταναστευτικής Αρχής, ενώ ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι διαφορετική από αυτής της περασμένης Δευτέρας.

Η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς και συγκεκριμένα ο Νίκολας Γουντ ζήτησε να μην τεθεί υπό κράτηση ο Σέρβος μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης την Κυριακή (16/1), ωστόσο ο Λόιντ επέμεινε ότι ο Νο1 του κόσμου μετά την ακρόαση στο γραφείο της μεταναστευτικής Αρχής θα μπορεί να πάει στα γραφεία των δικηγόρων του για να ετοιμάσουν την έφεση, αλλά από εκεί και πέρα θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο.

Η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας, με τον δικαστή Άντονι Κέλι να ξεκαθαρίζει ότι η κράτηση του Τζόκοβιτς έχει συμφωνηθεί. Ο Σέρβος θα μεταφερθεί στις 08:00 του Σαββάτου (23:00GR Παρασκευή) στο γραφείο μετανάστευσης με συνοδεία και από εκεί και πέρα από τις 10:00 (01:00 GR)  μέχρι τις 14:00 (05:00 GR) στο γραφείο των δικηγόρων του.

Στη συνέχεια ο Νο1 του κόσμου θα οδηγηθεί στο ξενοδοχείο Park Hotel υπό κράτηση και στις 09:00 (00:00 GR) το πρωί της Κυριακής θα πάει εκ νέου στα γραφεία της νομικής του ομάδας για να παρακολουθήσει την εκδίκαση της έφεσης.

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0