Τένις

Αυστραλία: Ακύρωσε (ξανά) τη βίζα του Τζόκοβιτς και τον απελαύνει - Νέα έφεση ο Σέρβος!

Αυστραλία: Ακύρωσε (ξανά) τη βίζα του Τζόκοβιτς και τον απελαύνει - Νέα έφεση ο Σέρβος!
Το απόγευμα της Παρασκευής (18:00 ώρα Αυστραλίας – 09:00GR), ο Υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, έκανε χρήση του δικαιώματός του να ακυρώσει τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς…

Ο Άλεξ Χοκ, επικαλέστηκε όλα τα δεδομένα και τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του από το Υπουργείο Εσωτερικών, τις Συνοριακές Αρχές και του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η ανακοίνωση του Άλεξ Χοκ:

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης και προς το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η απόφαση ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

Εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση του Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε ολοένα και πιο απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα».

Με το Australian Open να ξεκινάει τη Δευτέρα (17/1), η δικηγορική ομάδα του 34χρονου Σέρβου αναλαμβάνει ξανά δράση, με την ελπίδα ότι ο παίκτης θα δικαιωθεί για δεύτερη φορά. Σύμφωνα όμως με την απόφαση που έχει παρθεί, ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία.

Αν ο Σέρβος απελαθεί κινδυνεύει με τρία χρόνια αποκλεισμό από την χώρα!



FJC0QTEaIAEuisa.png


Θυμίζουμε πως αν ο «Νόλε» δεν λάβει μέρος στο Australian Open, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου στην Μελβούρνη και θα χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, σημειώνοντας σχετικό ρεκόρ, δεδομένου ότι μετρούν από 20 κατακτήσεις κορυφαίων τουρνουά, μαζί με τον Ισπανό, Ράφα Ναδάλ και τον Ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ.

Περισσότερα σε λίγο...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0