Τένις

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Θέλω να παίξω στο Αυστραλιανό Όπεν!» (video)

Νόβακ Τζόκοβιτς: «Θέλω να παίξω στο Αυστραλιανό Όπεν!» (video)

Η οικογένεια του Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Σέρβος τενίστας από την Αυστραλία παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον και σέρβο τενίστα και όλα όσα έχουν συμβεί στη Μελβούρνη.

Ο ίδιος ο Τζόκοβιτς έστειλε το μήνυμα του μέσα από γήπεδο στην Αυστραλία, όπου πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση.

Σε αυτό, τόνισε τα εξής: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το γεγονός ότι ο δικαστής μου επέτρεψε να έχω τη βίζα μου και πάλι. Παρά το γεγονός πως έχουν συμβεί όλα αυτά, θέλω να παραμείνω στην Αυστραλία και να παίξω το Όπεν. Παραμένω συγκεντρωμένος σε αυτό.

Ταξίδεψα εδώ για να συμμετέχω σε ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά μπροστά σε εκπληκτικούς φιλάθλους.»

Αναλυτικά:

Η τοποθέτηση του πατέρα του Τζόκοβιτς:

«Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για την άνευ όρων υποστήριξή τους στον Νόβακ. Ευχαριστώ όλους όσους υπερασπίζονται την ελευθερία της γνώμης και του λόγου. Δεν άφησε τον εαυτό του να τον γονατίσουν, ούτε θα τον γονατίσουν ποτέ. Διάφορα πράγματα έχουν συμβεί αυτές τις μέρες. Είναι ένας ψυχικός ογκόλιθος, ένας φανταστικός νέος, που είναι καλός με όλους, κάποιος που προσπαθεί πάντα να βοηθήσει, να μην ξεκολλήσει ποτέ. Αλλά σε κάποιους ισχυρούς ανθρώπους δεν άρεσε να είναι από μια μικρή φτωχή χώρα. «Δεν τους άρεσε που κάποιος μπορούσε να είναι ο καλύτερος στο δικό τους άθλημα. Αυτό το παιχνίδι έφτασε στο απόγειό του. Θα έπρεπε να εφεύρουν ένα άλλο παιχνίδι, αλλά και εκεί θα είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Όμως το παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες έξι μέρες ήταν απίστευτα δύσκολο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Τον περίμεναν στο αεροδρόμιο και δεν είχε δικαιώματα. Του αφαίρεσαν όλα τα δικαιώματα που ανήκουν σε έναν άνθρωπο. Προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να υπογράψει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για να μπορέσουν να τον απελάσουν πίσω. Δεν ήθελε να υπογράψει αυτό το έγγραφο γιατί δεν συνέβαλε σε αυτό. Δεν μου έδωσαν καν επαφή με την ομάδα του, δικηγόρους και φίλους, ήταν μόνος μαζί τους για αρκετές ώρες. Του πήραν ακόμη και το τηλέφωνο και άλλα πράγματα.

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να μην έχουμε συνέπειες για την προσωπική γνώμη. Σεβόμαστε όλους τους νόμους κάθε χώρας στην οποία εισερχόμαστε. Με τις πράξεις του σεβάστηκε ό,τι του ζητούσαν για να κάνει τη δουλειά του, το τένις είναι η δουλειά και η αγάπη του. Μόλις ήρθε για να παίξει τένις και ήθελαν να του το πάρουν αμέσως. Ο δικαστής ήταν φανταστικός, σεβάστηκε τα γεγονότα. Πήρε τη μόνη απόφαση που μπορούσε να ληφθεί, να αφήσει ελεύθερο τον Νόβακ και να κάνει τη δουλειά του».

Η τοποθέτηση του αδερφού του Τζόκοβιτς: 

«Η δικαιοσύνη ήρθε στο φως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το νομικό σύστημα της Αυστραλίας και τη δικαστή Kelly, που χειρίστηκε την υπόθεση αρκετά ουδέτερα. Αυτή η δίκη, που διήρκεσε περισσότερες από επτά ώρες, παρακολούθησε όλος ο κόσμος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με αυτή την ευκαιρία. Είδαμε όμορφες εικόνες από το Βελιγράδι, τη Μπάνια Λούκα, το Ζαντάρ, μέχρι τη μακρινή Μελβούρνη, όπου μέρα με τη μέρα μαζεύονταν όλο και περισσότεροι μπροστά στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νόβακ.

Ζητώ άλλη μια φορά συγγνώμη που περιμέναμε μέχρι τώρα. Θέλαμε να έχουμε την πιο καθαρή κατάσταση και να σας παρουσιάσουμε ολόκληρη την εικόνα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς ως οικογένεια. Είμαστε πολύ συναισθηματικοί γιατί είναι ο Νόβακ. Είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστείς τον Νόβακ χωρίς να προσβάλεις κανέναν. Ήμασταν μαχητές για τη δικαιοσύνη και κάναμε τα πάντα για να σεβαστούμε όλα τα πρωτόκολλα και να δείξουμε σε όλο τον κόσμο την αγάπη και την υποστήριξη που έχουμε για τον Νόβακ. Ο Νόβακ είναι ελεύθερος! Μόλις προπονήθηκε. Πάει να κερδίσει άλλο ένα Australian Open!»

1641820540221_djokovic_press_0_154420.jpg

Νταϊάνα Τζόκοβιτς: «Ο Νόβακ μας δίδαξε να μην υποφέρουμε αδικίες»

«Ήρθαμε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του γιου μας, του Νόβακ μας. Ένα αγόρι που έμαθε στην οικογένειά του να μην αδικείται. Δεν φταίει σε τίποτα, δεν έκανε τίποτα που να παραβιάζει τους νόμους τους και βασανίστηκε. Απλώς θα ακούσουμε τι πέρασε. Ήρθε για να κερδίσει αυτό το τουρνουά.

Αυτή η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για εμάς. Προσπαθούμε τις τελευταίες έξι μέρες να παλέψουμε για αυτόν, να ακουστεί η φωνή του σε όλο τον κόσμο. Το πιο δύσκολο πράγμα για εμάς ήταν όταν δεν είχε τηλέφωνο μαζί του. Δεν ξέραμε τι του συνέβαινε, αν ήταν καλά, αν ήταν χορτάτος, αν ήταν υγιής. Αυτά είναι μερικά πράγματα που εγώ ως μητέρα δεν μπορώ να τα ξεπεράσω. Όλες οι μητέρες θα με καταλάβουν».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0