Τένις

Νόβακ Τζόκοβιτς: Κέρδισε την έφεση ο Σέρβος τενίστας για την ανάκληση της βίζας του και παραμένει (προς το παρόν) στη Μελβούρνη!

Νόβακ Τζόκοβιτς: Κέρδισε την έφεση ο Σέρβος τενίστας για την ανάκληση της βίζας του και παραμένει (προς το παρόν) στη Μελβούρνη!
Με απόφαση του Δικαστηρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε για να ανατρέψει την απόφαση απέλασής του από την Αυστραλία, με τον Δικαστή Κέλι να αποφασίζει πως ο Σέρβος τενίστας θα τεθεί ελεύθερος, θα πάρει πίσω το διαβατήριό του και θα αγωνιστεί κανονικά στο Australian Open.
Σχετικά Άρθρα

Με απόφαση του το Δικαστήριο, δικαίωσε τον Σέρβο τενίστα, τον οποίο οι αρχές της Μελβούρνης μπλόκαραν στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν, ακυρώνοντας τη visa του.

 

Ο Δικαστής Κέλι επικύρωσε τη visa του Τζόκοβιτς επιτρέποντάς του την παραμονή στην χώρα, πληρώνοντας τα νομικά έξοδα και ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος στα επόμενα 30 λεπτά μετά από την απόφαση.

«Ο κ. Τζόκοβιτς είναι ειλικρινής, αυτό καταλαβαίνω από εκείνον», τόνισε ο δικαστής πριν αναρωτηθεί «τι άλλο μπορούσε άραγε να κάνει;».

Ουσιαστικά παραδέχθηκε πως ο Νόλε ακολούθησε όλα τα βήματα σύμφωνα με όσα του είχαν ζητηθεί από την ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας και από την κυβέρνηση της χώρας, ώστε αρχικά να ταξιδέψει στην Μελβούρνη και εκεί, στο αεροδρόμιο Τουλαμαρίν, να πάρει την visa του.

Το σκεπτικό της απόφασης

Οπως τονίζουν τα ξένα ΜΜΕ, η κυβέρνηση αναγνώρισε στην διάρκεια των διακανονισμών ότι δεν έδωσε αρκετό χρόνο στον Σέρβο να απολογηθεί και να παραθέσει στοιχεία κατά την κράτησή του στο αεροδρόμιο ώστε να μην ακυρωθεί η βίζα του.

Ωστόσο, παρά τον διακανονισμό, ο υπουργός Μενατάστευσης, Αλεξ Χοκ, έχει το δικαίωμα να παρέμβει λόγω αξιώματος και να ακυρώσει την απόφαση του δικαστηρίου, πράγμα που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να έχουμε και... δεύτερο ημίχρονο στην υπόθεση. Η τοποθέτηση αυτή του εκπροσώπου της κυβέρνησης στη δίκη, δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τον δικαστή, που ωστόσο την σεβάστηκε.

Τι θα γίνει με το Australian Open

Αν ο Τζόκοβιτς μείνει εκτός τελικώς της διοργάνωσης, τότε την θέση του στο κυρίως ταμπλό θα έπρεπε να πάρει το Νο1 στο ταμπλό των προκριματικών. Αυτός είναι ο Σλοβάκος Αντρέι Μαρτίν που τοποθετήθηκε τελικά στο Νο1 των προκριματικών, μόνο που υπάρχει το εξής πρόβλημα: Ο Σλοβάκος ηττήθηκε στον πρώτο κιόλας γύρο από τον Ολλανδό Χάασε με 2-1 σετ (6-0, 4-6, 7-5) και αποκλείστηκε.

Οι διοργανωτές φοβούνται πως αν η κυβέρνηση ακυρώσει την απόφαση του δικαστηρίου, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με το πρόγραμμα και την κλήρωση.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0