Sports Βusiness

Μπένφικα: Πούλησε τον Νούνιες για «χρυσάφι», αλλά προς το παρόν, το ταμείο είναι... μείον!

Μπένφικα: Πούλησε τον Νούνιες για «χρυσάφι», αλλά προς το παρόν, το ταμείο είναι... μείον!

Η Μπενφίκα διπλασίασε τα έσοδά της, πούλησε για περίπου 85 εκατ. ευρώ τον Ντάργουϊν Νούνιες στη Λίβερπουλ, αλλά είδε τις απώλειές της να αυξάνονται κατά 40 εκατ. ευρώ!

Τι κι αν η Λίβερπουλ αναγκάστηκε να βγάλει περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της και να τα... μεταφέρει σε αυτά της Μπενφίκα, για χάρη του Ντάργουϊν Νούνιες; Στον οικονομικό έλεγχο των «αετών» της Πορτογαλίας για την ποδοσφαιρική σεζόν 2021/22 δεν «προσμετράται» και σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, αυτός έχει αρνητικό πρόσημο!

Η είσοδος στους ομίλους του Champions League κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μετά την απουσία λόγω... ΠΑΟΚ τη σεζόν 2020/21, εξασφάλισε στον σύλλογο αύξηση της τάξεως του 80,1%, με τα τηλεοπτικά έσοδα να «εκτοξεύονται» από τα 66, στα 113 εκατ. ευρώ! Παράλληλα, όμως, εκτοξεύθηκαν και οι υποχρεώσεις!

Πιο συγκεκριμένα, τα λειτουργικά της έξοδα, για τις ημέρες των αγώνων, έφτασαν στα 68 εκατ. ευρώ από τα 47 και οι δαπάνες του προσωπικού, αυξήθηκαν κατά 16%, αγγίζοντας τα 113 εκατ. ευρώ!

Ίσως η πώληση του Νούνιες να «αντισταθμίσει» τις όποιες απώλειες στο μέλλον, όμως, ακόμη είναι νωρίς, αφού η Μπενφίκα θα πρέπει να περιμένει έως τα μέσα του 2023, για να διεκδικήσει το «δικαίωμα» να πει, πως το ποδοσφαιρικό έτος, ήταν επικερδές... οικονομικά!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0