Sports Βusiness

Οι πέντε ακριβότερες μεταγραφές που ανέβασαν την… θερμοκρασία στη χειμερινή περίοδο!

Οι πέντε ακριβότερες μεταγραφές που ανέβασαν την… θερμοκρασία στη χειμερινή περίοδο!
Η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα έλαβε... τέλος. Οι ομάδες έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις, τάραξαν τα ευρωπαϊκά νερά και το BN Sports σας παρουσιάζει τις πέντε ακριβότερες που έγιναν σε αυτό το διάστημα

Σίγουρα, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος δεν έχει τις αναμενόμενες «βόμβες» όμως πάντα, υπάρχουν οι εκπλήξεις. Αυτές που κάνουν τον ποδοσφαιρικό κοινό να πει αυτό το «ουάου» μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι και σε αυτή του Γενάρη του 2022. Δεν έγινε η μεγάλη μεταγραφή, ούτε δαπανήθηκαν τρελά λεφτά, όμως τα μπαμ δεν έλειψε.

Το BN Sports βρήκε τις πέντε πιο ακριβές μετακινήσεις μέσα σε αυτόν τον μήνα. Από τον Βλάχοβιτς που έκανε με τη Γιουβέντους να τραντάξει όλη η αγορά, μέχρι τις ουσιαστικές προσθήκες στις ομάδες της Premier League.

Ντούσαν Βλάχοβιτς στην Γιουβέντους (81 εκατ. ευρώ)

Ίσως και η πιο βαρβάτη μεταγραφή στον φετινό χειμώνα. Η Γιουβέντους φώναζε ότι χρειάζεται ενίσχυση, καθώς είναι έτοιμη να αποχαιρετίσει για δεύτερη σερί σεζόν την κορυφή της Ιταλίας. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έφτασε κοντά στην Άρσεναλ, τον ήθελε η μισή Ευρώπη αλλά η Γιουβέντους με μία κίνηση των 81 εκατ. ευρώ, τον έκανε δικό της.

Φέτος είχε συνολικά 20 γκολ σε 24 συμμετοχές και αποτελούσε από τα μεγαλύτερα «πολυβόλα» της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο Serie A, έχει ματώσει 44 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 93 παρουσίες.

Φεράν Τόρες στην Μπαρτσελόνα (55 εκατ. ευρώ)

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να ταλαιπωρείται από δεκάδες προβλήματα αλλά στη μεταγραφική περίοδο ενισχύθηκε αρκετά, δαπανώντας αρκετά χρήματα. Αποκορύφωμα, η μεταγραφή του Φεράν Τορές, ο οποίος κόστισε σχεδόν 55 εκατ. ευρώ για να αφήσει το Νησί και να έρθει στην Βαρκελώνη. Ο νεαρός επιθετικός πρόκειται για μία άκρως ποιοτική λύση για την επιθετική γραμμή.

Με τους «πολίτες» ήταν αρκετά καλός, παρά τον συνωστισμό στην επιθετική γραμμή της ομάδας. Έπαιξε σε 43 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε συνολικά 16 γκολ αλλά και τέσσερις ασίστ. Να θυμίσουμε πως ήταν το μεγάλο ταλέντο της Βαλένθια και το καλοκαίρι του 2020, μετακόμισε στο Νησί για χάρη του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Λουίς Ντίας στη Λίβερπουλ (45 εκατ. ευρώ)

Ξαφνική αλλά… τεράστια μεταγραφή για τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» μπορεί να κρατούσαν παθητική στάση στη μεταγραφική περίοδο όμως χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή. Συγκεκριμένα, έκαναν δικό τους τον Λουίς Ντίας, ο οποίος μπορεί να βρέθηκε κοντά στην Τότεναμ αλλά προτίμησε τη Λίβερπουλ για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο 25χρονος Κολομβιανός κόστισε συνολικά 45 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχουν μπόνους που αγγίζουν τα +20 με 25 εκατ. ευρώ. Φυσικά, αν ενεργοποιηθούν, τότε θα αποτελέσει την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Πόρτο. Να θυμίσουμε πως τον είχε αγοράσει μόλις επτά εκατ. ευρώ και η εξέλιξή του ήταν… ραγδαία!

Μπρούνο Γκιμαράες στη Νιούκαστλ (42,5 εκατ. ευρώ)

Από τις πρώτες μεγάλες βόμβες της Νιουκάστλ με τη νέα διοίκηση. Οι «καρακάξες» κάνουν τα πάντα για σωθούν και στο μεταγραφικό παζάρι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, δείχνοντας τι θα ακολουθήσει το καλοκαίρι. Η μεγαλύτερη βόμβα, ακούει στο όνομα του Μπρούνο Γκιμαράες από τη Λυών. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ, ήταν από τα βασικά στελέχη του γαλλικού συλλόγου, αφού στο πρώτο εξάμηνο μέτρησε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με έξι ασίστ απολογισμό.

Η Νιουκάστλ πρόσφερε 42,5 εκατ. ευρώ στους Γάλλους για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή αλλά και ηγεμονικό συμβόλαιο στον ίδιο, ο οποίος μετράει τον δεύτερο χρόνο του στην Ευρώπη. Να θυμίσουμε πως τον Γενάρη του 2020, η Λυών είχε δώσει 20 εκατ. ευρώ για να τον φέρει από τη Βραζιλία.

Λούκας Ντιν στην Άστον Βίλα (30 εκατ. ευρώ)

Από τις δυνατές προσθήκες της Άστον Βίλα στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Λούκας Ντιν άφησε την Έβερτον για να συνεργαστεί με τον Στίβεν Τζέραρντ και να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι «χωριάτες» έβγαλαν από τα ταμεία τους συνολικά 30 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους και να προσθέσουν ένα ποιοτικό και επιθετικότατο μπακ.

Στην Έβερτον έμεινε για συνολικά 3,5 χρόνια, όταν και αποκτήθηκε από τη Μπαρτσελόνα, ως ακόμα ένα «θύμα» του Ζόρντι Άλμπα. Με τα «ζαχαρωτά» ήταν από τους λίγους ποδοσφαιριστές που ήταν στην πρώτη γραμμή παρά τα άσχημα αποτελέσματα όμως εν τέλει, αποδέχθηκε να αποχωρήσει για ένα καλύτερο πρότζεκτ.

FKXH-nzVkAMEA70.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0