Sports Βusiness

Αυστραλία: Απώλεια 100 εκατομμυρίων της Ομοσπονδίας Τένις λόγω… Australian Open!

Αυστραλία: Απώλεια 100 εκατομμυρίων της Ομοσπονδίας Τένις λόγω… Australian Open!

Άσχημα νέα για την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Τένις καθώς ο απολογισμός του οικονομικού έτους έδειξε απώλεια 100,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικά Άρθρα

Το κόστος της καθυστερημένης διεξαγωγής του φετινού Australian Open οδήγησε το Tennis Australia (Ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας) να σημειώνει απώλεια ύψους 100,02 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίοδο 15 μηνών!

Μιλώντας τον Φεβρουάριο ο Κρεγκ Τάιλι, διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας και διευθυντής του Australian Open, αποδείχθηκε προληπτικός όταν είπε ότι περίμενε ότι οι συνολικές απώλειες από τη συνέχεια του τουρνουά θα ξεπερνούσαν τα 99 εκατομμύρια, λόγω των δαπανών που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Η διοργάνωση ξεκίνησε στις αρχές εκείνου του μήνα με ανώτατο όριο 30.000 θεατών την ημέρα – περίπου το 50% του συνηθισμένου αριθμού θεατών για το grand slam. Η σημαντική πτώση των εσόδων από τα εισιτήρια θα ήταν η μεγαλύτερη συμβολή στην επιτυχία.

Ωστόσο, ένα απότομο lockdown για την πολιτεία της Βικτώριας από τις 12 Φεβρουαρίου σήμαινε ότι το τουρνουά θα ολοκληρωνόταν πέντε ημέρες κεκλεισμένων των θυρών, με περισσότερα από 100.000 εισιτήρια για εκείνη την περίοδο να επιστρέφονται. Να σημειωθεί πως συνολικά, λίγο περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το Australian Open.

49fc5e959fbad5af466d09e0d32c07d1.jpg

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παράγοντας των οικονομικών απωλειών ήταν το κόστος που σχετίζεται με τα πρωτόκολλα ασφαλείας COVID-19, και κυρίως η 14ήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο σε καραντίνα που αρκετοί παίκτες έπρεπε να υποβληθούν κατά την άφιξή τους στην χώρα.

Για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 358 εκατομμύρια δολάρια, με τα 355,2 να προέρχονται από δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Όμως τα συνολικά έξοδα ανήλθαν σε 443,48 εκατομμύρια έχοντας ως αποτέλεσμα την καθαρή ζημία 75,2 εκατομμυρίων ενώ σε συνδυασμό με την απώλεια για το προηγούμενο τρίμηνο, αυτό οδήγησε σε ζημιά 100,02 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι λογαριασμοί αποκάλυψαν επίσης ότι το Tennis Australia αναγκάστηκε να ξοδέψει τα αποθεματικά του 80 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα έτος κατά το οποίο το Open καθυστέρησε από το συνηθισμένο ημερολόγιο στα μέσα Ιανουαρίου. Το διοικητικό όργανο χρειάστηκε επίσης να λάβει δάνειο 41 εκατομμυρίων από την κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει τη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, ενώ έλαβε επίσης κρατικές επιχορηγήσεις 19 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0