Πρόσωπα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ αντιμέτωποι με το… παρελθόν τους στο Champions League!

Σαν να μην πέρασε μια μέρα: Λεβαντόφσκι και Χάαλαντ αντιμέτωποι με το… παρελθόν τους στο Champions League!

Εβδομάδα Champions League, με την φάση των ομίλων να βρίσκεται στην 2η αγωνιστική και δύο «γκολτζήδες» να έρχονται αντιμέτωποι με τις… πρώην τους! Ο λόγος για τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Έρλινγκ Χάαλαντ που πρόκειται να αγωνιστούν απέναντι σε Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Είναι τα περίεργα παιχνίδια που παίζει η τύχη μερικές φορές. Τόσο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι όσο και ο Έρλινγκ Χάαλαντ, το καλοκαίρι που μας πέρασε, απασχόλησαν τον ποδοσφαιρικό κόσμο με τις μεταγραφές τους. Ο Πολωνός άφησε την Μπάγερν Μονάχου μετά από οκτώ σεζόν για χάρη της Μπαρτσελόνα, ενώ ο Νορβηγός μετά από 2,5 στη Ντόρτμουντ πραγματοποίησε το «άλμα» για την Μάντσεστερ Σίτι.

Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League ωστόσο, πρόκειται να φέρει και τους δύο επιθετικούς αντιμέτωπους με τις… πρώην τους! Η μεν Μπάρτσα φιλοξενείται στο Αλιάνζ Αρίνα της Μπάγερν, ενώ η δε Σίτι θα υποδεχτεί την Ντόρτμουντ στο Μάντσεστερ

«Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος»

Αναμφίβολα πρόσωπο της ημέρας την Τρίτη (13/9) θα είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ μετά από οκτώ σεζόν με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου αποφάσισε να αποχωρήσει. Προορισμός; Η Βαρκελώνη και οι «μπλαουγκράνα» του Τσάβι. Ήδη στο ξεκίνημά του με την Μπαρτσελόνα είναι καταιγιστικός.

Σε πέντε ματς στην La Liga έχει σκοράρει έξι φορές, στο καλύτερο ξεκίνημα ποδοσφαιριστή με νέα ομάδα στον 21ο αιώνα! Φυσικά δε γίνεται να μην αναφερθούν τα ιστορικά, όπως αποδείχθηκαν, γκολ απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, με τον Λέβα να γίνεται ο μοναδικός που πετυχαίνει χατ-τρικ με τρεις διαφορετικές ομάδες στη διοργάνωση.

Η δεύτερη αγωνιστική ωστόσο τον φέρνει μπροστά σε μια ακόμα πιο δύσκολη πρόκληση. Η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στο Μόναχο για να αντιμετωπίσει την… πρώην του Πολωνού, Μπάγερν. Η «μηχανή των γκολ» επιστρέφει εκεί που μεγαλούργησε, σίγουρα πολύ πιο σύντομα από ότι θα περίμενε κανείς. Οκτώ σεζόν, 375 συμμετοχές, 344 γκολ και 18 τίτλοι ο απολογισμός.

Το Αλιάνζ Αρίνα όμως δε θα είναι το ίδιο το βράδυ της Τρίτης. Η ατμόσφαιρα θα είναι περίεργη και ο Λεβαντόφσκι που είχε συνηθίσει να ξεσηκώνει τους φίλους της Μπάγερν, πολύ πιθανό να τους αναγκάσει να σιωπήσουν… Όσο για τους πρώην συμπαίκτες του, όταν ο Τόμας Μίλερ ρωτήθηκε σχετικά αποκάλυψε το πείραγμα που του έκανε ο Μανε. «Ο Σαντιό αστειευόμενος μου λέει μην μπερδευτώ και δίνω πάσες στον Λεβαντόφσκι στο ματς».

Βέβαια, δε θα είναι η πρώτη φορά που ο Πολωνός αντιμετωπίζει μια «πρώην». Στο παρελθόν, ο Λέβα άφησε την Ντόρτμουντ για να μεταβεί στην Βαυαρία και φυσικά δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε απέναντι στους Βεστφαλούς, αφού οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν στην Bundesliga. Το παράδοξο μάλιστα είναι ότι κόντρα στην Μπορούσια έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ (27) από ότι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχει βρει στο δρόμο του...

lewandowski_munich.jpg

Κι αν για τον Λεβαντόφσκι δεν είναι πρωτόγνωρο να συναντήσει μια παλιά ομάδα του, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Το «wonderkid», που αναμένεται να αφήσει εποχή στο ποδόσφαιρο, ήδη έχει ξεκινήσει… καυτό την καριέρα του με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Νορβηγός μετρά 10 γκολ σε έξι εμφανίσεις στην Premier League, ενώ την πρώτη αγωνιστική του Champions League σημείωσε «ντοπιέτα» κόντρα στην Σεβίλλη και έφτασε τα 25 γκολ σε 20 συμμετοχές στο θεσμό. Σε κανέναν βέβαια δε πρέπει να προκαλεί εντύπωση αυτή η «έκρηξη» αφού με την φανέλα της Ντόρτμουντ σκόραρε 86 γκολ σε 89 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.  

Για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα κληθεί να συνεχίσει τον καταιγισμό γκολ κόντρα στους Βεστφαλούς, τους οποίους και άφησε για χάρη της Σίτι. Το βράδυ της Τετάρτης (14/9) ο Χάαλαντ θα φιλοξενήσει στο Έτιχαντ τον γερμανικό σύλλογο και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αντιμετωπίσει μια πρώην ομάδα του.

Η Ντόρτμουντ βέβαια είναι… συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που θα βρει απέναντί της ένα άλλοτε «αστέρι» της. Ουσμάν Ντεμπελέ, Μάριο Γκέτσε και φυσικά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μερικοί από αυτούς που άφησαν το Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ για άλλες πολιτείες και αργότερα επέστρεψαν ως αντίπαλοι.

Fb_91svXkAIrj4A.jpg

Το ματς στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να μην είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένο όσο θα είναι αυτό στην Γερμανία, όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει ο Χάαλαντ κόντρα στην πρώην ομάδα του και αν κατορθώσει να προσθέσει ακόμα ένα «θύμα» στη λίστα του…

Βασίλης Βασιλείου

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0