Πρόσωπα

Γκολ, ρεκόρ, τρόπαια: Οι καλύτερες στιγμές του Λεβαντόφσκι με την Μπάγερν Μονάχου! (video)

Γκολ, ρεκόρ, τρόπαια: Οι καλύτερες στιγμές του Λεβαντόφσκι με την Μπάγερν Μονάχου! (video)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μετά από οκτώ επιτυχημένες και γεμάτες γκολ σεζόν, αποχαιρέτησε την Μπάγερν Μονάχου και γίνεται πλέον κάτοικος Βαρκελώνης για χάρη της Μπαρτσελόνα. Το BN Sports έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και ξεχώρισε τις καλύτερες στιγμές του Πολωνού σκόρερ με το σύλλογο της Βαυαρίας.

Η μεταγραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην Μπαρτσελόνα είναι γεγονός. Οι Καταλανοί κατέβαλαν 50 εκατομμύρια ευρώ στην Μπάγερν για να αποκτήσουν έναν από τους πιο «δολοφονικούς» στράικερ της εποχής, ο οποίος παρότι 33 ετών πια, γνωρίζει όσο λίγοι την «τέχνη» του γκολ.

Πέντε γκολ για… ρεκόρ Γκίνες

Το 2015 ο Λεβαντόφσκι κατόρθωσε να μπει στο βιβλίο Γκίνες για την φανταστική του επίδοση στο ματς κόντρα στην Βόλφσμπουργκ. Ήταν μια αναμέτρηση στην οποία ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε επιλέξει να τον αφήσει στον πάγκο, αλλά με το σκορ στο 1-0 υπέρ των «λύκων», ο Πολωνός πάτησε χορτάρι στο δεύτερο ημίχρονο.

Το αποτέλεσμα; Ο Λέβα σκόραρε πέντε(!) φορές, οδηγώντας την Μπάγερν στη νίκη με 5-1, αλλά το γεγονός ήταν τα τέσσερα ρεκόρ Γκίνες που κατέρριψε. Συγκεκριμένα, πέτυχε το γρηγορότερο χατ-τρικ, «καρέ» και «πενταρέ» στην ιστορία της Bundesliga, ενώ έγινε ο ποδοσφαιριστής που σκοράρει τα περισσότερα γκολ σε ένα ματς του γερμανικού πρωταθλήματος ως αλλαγή. Μυθική επίδοση που δύσκολα θα ξεπεράσει κάποιος…

«Αυτή η μέρα, ο αγώνας και τα γκολ επίσης θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη μου, αλλά και στην ιστορία του ποδοσφαίρου για πολύ καιρό», ήταν τα λόγια του για εκείνη την βραδιά.

41 γκολ σε μια σεζόν, 43 σε ένα ημερολογιακό έτος!

Την σεζόν 2020/21 ο Λεβαντόφσκι σκόραρε με «σπασμένα φρένα». Ο Πολωνός επιθετικός κατάφερε να καταρρίψει ακόμα ένα «στοιχειωμένο» ρεκόρ που κατείχε ο Γκερντ Μίλερ. Ο Γερμανός την σεζόν 1971/72 είχε πετύχει 40 γκολ στην Bundesliga, με τον Λέβα να σκοράρει ένα περισσότερο σε 29 εμφανίσεις πρωταθλήματος και να ξεπερνά έτσι τον «Μπόμπερ»!

Μάλιστα, ο Μίλερ κατείχε το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος (42 - 1972), με τον Λεβαντόφσκι να βρίσκει δίχτυα 43 φορές μέσα στο 2021 και να ξεπερνά για ακόμα μια φορά τον θρυλικό επιθετικό της Μπάγερν.

Πέντε διαδοχικές σεζόν πρώτος σκόρερ της Bundesliga

Ο Λεβαντόφσκι με την ολοκλήρωση της σεζόν 2021/22 πέτυχε ακόμα ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Για πέμπτη διαδοχική χρονιά χρίστηκε πρώτος σκόρερ της Bundesliga, ένα επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει κανείς στο παρελθόν. Παράλληλα, έφτασε τις εφτά συνολικά, «πιάνοντας» τον Γκερντ Μίλερ στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Τέσσερα γκολ σε 15 λεπτά!

Πολύ σπάνια ο Λεβαντόφσκι δεν κατάφερνε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο Champions League. Το 2019 στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης κατέγραψε ακόμα μια ασύλληπτη επίδοση. Συγκεκριμένα, στη νίκη της Μπάγερν με 6-0 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο Πολωνός σκόραρε τέσσερις φορές σε 15 λεπτά, όντας πλέον ο παίκτης με το γρηγορότερο «καρέ» σε αγώνα Champions League.

Ο θρίαμβος στην εποχή της πανδημίας

Το 2020 αναμφίβολα θα μείνει χαραγμένο στην ιστορία για την πανδημία του COVID-19. Ολόκληρος ο κόσμος μπήκε σε καθεστώς «lockdown» και φυσικά το ποδόσφαιρο δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Ωστόσο, ο Λεβαντόφσκι και οι φίλοι της Μπάγερν θα έχουν να θυμούνται εκείνη τη σεζόν για έναν πιο ξεχωριστό λόγο. Ή μάλλον… τρεις, αφού οι Βαυαροί κατόρθωσαν έστω και με καθυστέρηση μερικών μηνών, να ολοκληρώσουν ένα περίφημο τρεμπλ, με την κατάκτηση της Bundesliga, του Κυπέλλου Γερμανίας και φυσικά του Champions League. Μάλιστα, ο Πολωνός ήταν ταυτόχρονα πρώτος σκόρερ και στις τρεις αυτές διοργανώσεις. Ασύλληπτο!

Το «αλήτικο» ανάποδο ψαλίδι εν μέσω χιονιά

Ίσως το πιο όμορφο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Δεν είναι μόνο ο τρόπος, αλλά και το σκηνικό. Ανάποδο ψαλίδι, λυτά κορδόνια και μπόλικο χιόνι συνέθεσαν ένα κομψοτέχνημα που ξεχωρίζει στην καριέρα του Πολωνού! Το βίντεο μιλάει από μόνο του…

 

Μια εκτέλεση φάουλ με ιδιαίτερη σημασία

Το 2016 στην φάση των ομίλων του Champions League, η Μπάγερν υποδέχθηκε την Ατλέτικο Μαδρίτης, την οποία και κέρδισε με 1-0 χάρη σε γκολ του Λεβαντόφσκι. Εντάξει δεν είναι και κάτι… πρωτότυπο, ωστόσο το τέρμα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Πολωνό. Η γυναίκα του Λέβα ήταν έγκυος εκείνη την περίοδο και μετά την επίτευξη του τέρματος, ο επιθετικός των Βαυαρών πανηγύρισε με τρόπο που μαρτύρησε τα ευχάριστα νέα!

Η ημέρα που υπέγραψε στην Μπάγερν

Δε θα μπορούσε να λείπει από την λίστα η ημέρα που ξεκίνησαν όλα για τον Λεβαντόφσκι και την Μπάγερν Μονάχου. Στις 9 Ιουλίου του 2014 ο σύλλογος της Βαυαρίας παρουσιάζει τον Πολωνό ως το νέο μεταγραφικό της απόκτημα. Φυσικά, η μεταγραφή ήταν από καιρό γνωστή, με τον Λέβα να επιλέγει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ντόρτμουντ, μια εξέλιξη που προκάλεσε αίσθηση στην Γερμανία και να καταλήγει στο "Αλιάντς Αρένα" ως ελεύθερος.

Πλέον το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και ο Λεβαντόφσκι αποχαιρετά το Μόναχο όπως έκανε πριν από 8 χρόνια με το Ντόρτμουντ. Σίγουρα δεν είναι ο ίδιος ποδοσφαιριστής με την ημέρα που έφτασε στην Βαυαρία και εν πολλοίς αυτό το οφείλει στην Μπάγερν, που πλέον αναγκάστηκε να τον αφήσει να φύγει.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0