Πρόσωπα

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Ασταμάτητος και στη Βαρκελώνη – Πρώτος παίκτης στο Champions League με χατ-τρικ σε τρείς διαφορετικές ομάδες (video)

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Ασταμάτητος και στη Βαρκελώνη – Πρώτος παίκτης στο Champions League με χατ-τρικ σε τρείς διαφορετικές ομάδες (video)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχει ξεκινήσει «αγριεμένος» τη σεζόν με τη φανέλα της Μπαρτσέλονα. Σκόραρε χατ-τρικ απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν και πρόσθεσε στο βιογραφικό του ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ.

Απαίτησε τη φυγή του το καλοκαίρι. Επιθυμούσε διακαώς την αποχώρηση του από την Μπάγερν Μονάχου, ώστε να ξεκινήσει μία νέα εποχή στην Μπαρτσελόνα του Τσάβι. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήθελε τον ιδανικό προορισμό για να συνεχίσει να πετυχαίνει γκολ, να κατακτά τρόπαια και να βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Εν τέλει μετακόμισε στη Βαρκελώνη και η εικόνα που παρουσιάζει στα πρώτα παιχνίδια δείχνει ότι έκανε την σωστή επιλογή. Στη La Liga πραγματοποιεί «εκρηκτικό» ξεκίνημα με πέντε γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις, μα η εμφάνιση του απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν για την 1η αγωνιστική του Champions League, ήταν ένα one man show, απ’ αυτά που συνήθιζε να προσφέρει με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Πέτυχε τρία γκολ, είχε έξι σουτ, δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία, κέρδισε 4/7 μονομαχίες που έδωσε και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

Πέραν του χατ-τρικ το οποίο έψαχνε ούτως ή άλλως μετά τα δύο γκολ που είχε σκοράρει με Σοσιεδάδ και Βαγιαδολίδ στο πρωτάθλημα, σημείωσε μερικά σπουδαία επιτεύγματα στο θεσμό. Αρχικά, έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει χατ-τρικ με τρείς διαφορετικούς συλλόγους. Στο παρελθόν το κατάφερε φυσικά με τις Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου. Πλέον προστέθηκε στη λίστα του η ομάδα της Βαρκελώνης.

Επίσης, μετά την παράσταση του ενάντια στους Τσέχους, προσπέρασε τον Καρίμ Μπενζεμά και βρέθηκε στην τρίτη θέση με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Το κοντέρ βρίσκεται πλέον στα 88 γκολ, με τον Γάλλο να μένει τέταρτος με 86. Οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι βρίσκονται στην πρώτη δυάδα της σχετικής λίστας, με 141 και 125 γκολ αντίστοιχα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης της Τετάρτης (07/09), ο Τσάβι έπλεξε το εγκώμιο του 34χρονου φορ λέγοντας: «μου έχουν τελειώσει τα λόγια για να επαινέσω τον Λεβαντόφσκι κάνοντας εύκολα αντιληπτό στον κόσμο, ότι το θετικό κλίμα στις τάξεις των «μπλαουγκράνα» είναι ξανά εδώ. Ο «Λέβα» ανέλαβε από νωρίς τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και δεν είναι η ρώτη φορά άλλωστε…


Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0