Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Το Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ευθύνεται για τα 2/3 των γκολ, με την κορυφή να έχει… άρωμα Premier League! (video)

Μουντιάλ 2022: Το Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ευθύνεται για τα 2/3 των γκολ, με την κορυφή να έχει… άρωμα Premier League! (video)

Στα 60 παιχνίδια που έχουν ήδη διεξαχθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, έχουν σημειωθεί 158 γκολ. Αυτό μας δίνει έναν μέσο όρο 2,63 τερμάτων ανά ματς, το οποίο σίγουρα δεν αποτελεί κάποια έκπληξη. Αντίθετα, το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τα 100 από αυτά τα γκολ, έχουν προέλθει από παίκτες που αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν βάλει και αυτά το… λιθαράκι τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Τι σημαίνει αυτό; Συνολικά έως τώρα έχουν διεξαχθεί 60 παιχνίδια στη διοργάνωση, με τέσσερα ακόμα να απομένουν για την ολοκλήρωσή της. Δηλαδή τους δύο ημιτελικούς, αλλά και τον μικρό και μεγάλο τελικό. Σε αυτά που έχουν πραγματοποιηθεί, 158 φορές η μπάλα έχει καταλήξει στα δίχτυα.

Ο μέσος όρος των 2,63 γκολ ανά αγώνα, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελεί εντυπωσιακό αριθμό. Ωστόσο, κάτι που αποτελεί αξιοσημείωτο είναι ότι τα 100 από τα τέρματα του φετινού Μουντιάλ, δηλαδή τα 2/3 του συνολικού αριθμού των γκολ, έχουν προέλθει από πόδια παικτών που αγωνίζονται στο Top-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

Η πρώτη θέση της σχετικής λίστας δεν θα μπορούσε παρά να έχει… άρωμα Premier League. Σε 36 περιπτώσεις έχουν σκοράρει ποδοσφαιριστές που προέρχονται από το αγγλικό πρωτάθλημα, με τον συγκεκριμένο αριθμό να είναι σχεδόν διπλάσιος από τη δεύτερη Ligue 1. Κορυφαίοι σκόρερ με τρία γκολ είναι οι Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Ριτσάρλισον (Τότεναμ).

Η γαλλική λίγκα έχει συνεισφέρει 20 γκολ μέχρι στιγμής στο τουρνουά, με τον Κιλιάν Εμπαπέ και τον Λιονέλ Μέσι να ηγούνται, έχοντας από πέντε και τέσσερα τέρματα αντίστοιχα. Αποτελούν άλλωστε και τους πρώτους σκόρερ της διοργάνωσης, μαζί με τον Ολιβιέ Ζιρού, που έχει βρει επίσης δίχτυα σε τέσσερις περιπτώσεις.





Ακολουθεί η La Liga με 18 γκολ και τον Άλβαρο Μοράτα να ξεχωρίζει, έχοντας σκοράρει τρεις φορές, αλλά και η Bundesliga με 14, με τον Νίκλας Φίλκρουγκ να σημειώνει δύο γκολ στις τρεις συμμετοχές που κατέγραψε. Όλες, μάλιστα, ως αλλαγή!

Τέλος, την πεντάδα συμπληρώνει το ιταλικό πρωτάθλημα, έχοντας 12 τέρματα, με τον Ζιρού να πετυχαίνει το 1/3 εξ αυτών!


Δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι δραματικά ως προς την πρωτιά της λίστας, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο μπορεί να μειωθεί τουλάχιστον η διαφορά με τη δεύτερη θέση. Ειδικά, εάν λάβουμε υπόψιν ότι συνεχίζουν στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου οι Μέσι και Εμπαπέ, έχοντας αρκετές πιθανότητες να βρεθούν και ως αντίπαλοι στον μεγάλο τελικό της 18ης Δεκεμβρίου (17:00)!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης