Μουντιάλ 2022

Ρεγκραγκί: «Οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν το σκέφτονται καν να προσλάβουν Άραβα προπονητή, λες και δεν αξίζουμε»

Ρεγκραγκί: «Οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν το σκέφτονται καν να προσλάβουν Άραβα προπονητή, λες και δεν αξίζουμε»

Ο προπονητής του Μαρόκου, Ουαλίντ Ρεγκραγκί, που αποτελεί την μεγάλη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, εξέφρασε το... παράπονο του για την αντιμετώπιση που έχουν οι Άραβες προπονητές από το σύνολο των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουαλίντ Ρεγκραγκί στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Πορτογαλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: 

«Αυτό το ερώτημα πρέπει να το κάνετε στα ευρωπαϊκά κλαμπς. Γιατί δεν προσλαμβάνουν Άραβες προπονητές; Ίσως είναι ένα πολιτιστικό ερώτημα. Σήμερα θεωρώ πως είναι αδύνατο η Μάντσεστερ Σίτι ή η Μπαρτσελόνα να πρσλάβουν έναν Άραβα προπονητή, δεν μας σκέφτονται καν, σαν να μην αξίζουμε ή να είμαστε ανίκανοι για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές στην ιστορία που κάνουν τους ανθρώπους να αλλάξουν τα μυαλά τους. Εναπόκειται σε εμάς ως Αφρικανοί και Άραβες να αλλάξουμε την ιστορία. Δεν έχει να κάνει με την εμπειρία, αλλά τις ικανότητες. Δεν έχει σημασία το background σου, θρησκευτικά και πολιτιστικά. Έχει να κάνει με την ικανότητα. Εάν δεν αξίζεις και δεν έχεις τις ικανότητες, μπορείς να φύγεις». 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης