Μουντιάλ 2022

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο 23χρονος… θρύλος του Μουντιάλ, αφήνει πίσω του Πελέ και Κριστιάνο Ρονάλντο! (video)

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο 23χρονος… θρύλος του Μουντιάλ, αφήνει πίσω του Πελέ και Κριστιάνο Ρονάλντο! (video)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν για άλλη μια φορά ο πρωταγωνιστής στη νίκη της Γαλλίας με 3-1 απέναντι στην Πολωνία. Με τα δύο γκολ που σημείωσε, όχι απλά οδήγησε τους «μπλε» στα προημιτελικά, αλλά έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Μουντιάλ, που δεν έχει συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας του, αλλά έχει φτάσει τα εννέα τέρματα!

Το όνομά του με «χρυσά» γράμματα έγραψε ο Κιλιάν Εμπαπέ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Με τα δύο του γκολ απέναντι στην Πολωνία, οδήγησε τη Γαλλία στη νίκη με 3-1 και στην πρόκρισή της στην προημιτελική φάση. Παρ’ όλα αυτά, είχαν ακόμα πιο ξεχωριστή σημασία για τον ίδιο, καθώς έφτασε τα εννέα τέρματα συνολικά στη διοργάνωση και έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο, σε ηλικία μικρότερη των 24 ετών!

Την πρώτη θέση στη σχετική λίστα μέχρι στιγμής κατείχε ο Πελέ. Ο θρύλος της εθνικής Βραζιλίας, που οδήγησε τη χώρα του σε τρεις κατακτήσεις, σε αντίστοιχη ηλικία είχε καταφέρει να σημειώσει επτά γκολ, στις διοργανώσεις του 1958 και του 1962.

Αμέσως μετά βρίσκεται ο Χάμες Ροντρίγκες, που το 2014 στο Μουντιάλ της Βραζιλίας πέτυχε έξι τέρματα σε ηλικία 23 ετών και αναδείχθηκε μάλιστα πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ισάριθμες φορές είχε σκοράρει και ο Ούγγρος Γκιούλα Ζεγκελέρ, στην ίδια ηλικία με τον Κολομβιανό, στη διοργάνωση του 1938.

Ακολουθούν οι Μίροσλαβ Κλόζε, Ρονάλντο και Νεϊμάρ, οι οποίοι πριν τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους είχαν καταφέρει να σκοράρουν σε τέσσερις περιπτώσεις στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Επιστρέφοντας στον 23χρονο άσο της Παρί Σεν Ζερμέν, αξίζει να αναφέρουμε ότι με τα εννέα του γκολ συνολικά στο θεσμό, ξεπέρασε τα αντίστοιχα του Ντιέγκο Μαραντόνα, του Ριβάλντο, αλλά και του Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς έχουν χριστεί σκόρερ από οκτώ φορές ο καθένας.

Τέλος, χαρακτηριστικό της επίδρασης του Εμπαπέ στους «μπλε», είναι το γεγονός ότι αποτελεί μόλις τον πρώτο Γάλλο ποδοσφαιριστή που σκοράρει από τέσσερα γκολ και πάνω σε δύο διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα! Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε αν θα καταφέρει να οδηγήσει τη χώρα του για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή του κόσμου.



Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης