Μουντιάλ 2022

Ολλανδία – Κατάρ 2-0: Δίχως άγχος στους «16» με Γκάκπο και ντε Γιονγκ! (video)

Ολλανδία – Κατάρ 2-0: Δίχως άγχος στους «16» με Γκάκπο και ντε Γιονγκ! (video)

Η Ολλανδία επικράτησε με σκορ 2-0 του Κατάρ στην τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου και προκρίθηκε στη φάση των «16» ως πρώτη. Αρνητικό ρεκόρ από τους οικοδεσπότες που αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση χωρίς βαθμό.

Δίχως να… αγχωθεί η Ολλανδία κατόρθωσε να πάρει το τρίποντο απέναντι στο Κατάρ και να «κλειδώσει» την πρωτιά στον όμιλο. Πρωταγωνιστής σε ακόμη ένα ματς για τους «οράνιε» ο Κόντι Γκάκπο, ο οποίος «έγραψε» ιστορία για τη χώρα σε τελική φάση Μουντιάλ. Κάτι ανάλογο έπραξαν και οι οικοδεσπότες, όμως με αρνητικό πρόσημο, καθώς η χώρα του Αραβικού Κόλπου έγινε η μοναδική διοργανώτρια που αποχαιρετά το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς βαθμό!

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ολλανδία ήταν κλάσης ανώτερη από τους αντιπάλους της και αφού προηγήθηκε στο σκορ δεν κοίταξε ξανά πίσω. Μπλιντ και Ντεπάι απείλησαν στο 4’ και το 14’ αντίστοιχα, με τον Κόντι Γκάκπο να δίνει τελικά τη λύση στο 26’. Ο επιθετικός της Αϊντχόφεν βρήκε για 3η φορά δίχτυα στο Μουντιάλ για να κάνει το 1-0 και με ένα γκολ εξαιρετικό σε δημιουργία.


Οι «οράνιε» με γρήγορες εναλλαγές «έκρυψαν» την μπάλα, η οποία έφτασε στον αμαρκάριστο Χάκπο και εκείνος αφού πάτησε περιοχή, την έστειλε στη γωνία του Μπάρσαμ. Ως το φινάλε του ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές του Φαν Χάαλ καθόρισαν το ρυθμό, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Με την επιστροφή τους στον αγωνιστικό χώρο, οι Ολλανδοί βρήκαν κι ένα δεύτερο γκολ, για να «κλειδώσουν» τη νίκη. Ο Φρένκι ντε Γιονγκ ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 49’, στην πρώτη προσπάθεια των «οράνιε» στο β΄ μέρος. Ο μέσος της Μπαρτσελόνα πήρε το ριμπάουντ από μια ασταθή απόκρουση του Μπάρσαμ σε προσπάθεια του Ντεπάι και πέτυχε το 2-0.


Μετά από αυτό το γκολ το αποτέλεσμα ουσιαστικά είχε κριθεί και το μόνο που έμενε να φανεί ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Αυτό παρέμεινε τελικά στο 2-0, αφού το γκολ που σημείωσε ο Μπέρχαους στο 73’ ακυρώθηκε με χρήση του VAR, καθώς ο Γκάκπο στο ξεκίνημα της φάσης είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν το σουτ του Βέγκχορστ στο 92' το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Μπάρσαμ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Ντε Ρον (83' Κόπμαϊνερς), Φρένκι ντε Γιονγκ (87' Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (66' Μπέρχαους), Ντεπάι (66' Γιάνσεν), Γκάκπο (83' Βέγκχορστ).

Κατάρ (Σάντσες): Μπάρσαμ, Ισμαΐλ (85' Αλ Καντέρ), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Αλ-Χαϊντός (65' Ασανταλιά), Μαντιμπό (65' Μουντιάφ), Χατέμ (85' Αλαελντίν), Αλί (65' Μουντάρι) Αφίφ.

Η φώτο του αγώνα:

Το Κατάρ αποχωρεί από το Μουντιάλ που διοργανώνει το ίδιο, με σκυμμένο κεφάλι και δίχως να πάρει βαθμό. Αναμφίβολα πρόκειται για τη χειρότερη οικοδέσποινα στις 22 «εκδόσεις» Παγκοσμίου Κυπέλλου.

FivwtziXgAA09aU.jpg

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης