Μια Φώτο μια Ιστορία

«Κολό Μουανί, το είδες»; Ο Ελ Κααμπί έδειξε πώς να… εκτελείς σωστά τον Μαρτίνες! (video)

«Κολό Μουανί, το είδες»; Ο Ελ Κααμπί έδειξε πώς να… εκτελείς σωστά τον Μαρτίνες! (video)

Τότε ο Κολό Μουανί, τώρα ο Ελ Κααμπί. Δύο παρόμοιες φάσεις, σε δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις, αλλά μόνο στη μία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Κοινός παρονομαστής; Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Γράφει η Άρτεμις Κλεφτάκη

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2022, η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αφού νίκησε τη Γαλλία στη διαδικασία των πέναλτι (4-2).

Είχαμε γίνει μάρτυρες ενός εντυπωσιακού τελικού, με τους «τρικολόρ» να επιστρέφουν στο ματς στέλνοντάς το στην παράταση, εκεί όπου «ράγισαν» καρδιές, στην τελευταία φάση του ματς.

Ο Ράνταλ Κολό Μουανί βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες και είχε την ευκαιρία να γίνει ο… εθνικός ήρωας της Γαλλίας. Το 4-3, όμως, δεν ήρθε ποτέ. Ο Αργεντίνος πραγματοποίησε μία από τις πιο εμβληματικές αποκρούσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, από αυτές που θα μνημονεύονται για πάντα, αφού έμελλε να καθορίσει ένα τρόπαιο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Κολό Μουανί τότε, το έκανε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί την περασμένη Πέμπτη, στον «θρίαμβο» του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League (09/05, 2-0). 


Σαφώς, οι περιστάσεις είναι διαφορετικές. Άλλο ένας τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου, άλλο ένας ημιτελικός στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, ο Ελ Κααμπί σε μία φάση σχεδόν καρμπόν, νίκησε τον Μαρτίνες που «εκτινάχθηκε» με τον γνωστό του τρόπο, όπως ακριβώς είχε κάνει και στον τελικό του Κατάρ.

Μόνο που αυτή τη φορά, η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του, ο Ελ Κααμπί σκόραρε για δεύτερη φορά και έβαλε την υπογραφή του στην τεράστια πρόκριση των «ερυθρολεύκων» δείχοντας στον Κολό Μουανί πώς... γίνεται!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0