Μια Φώτο μια Ιστορία

«Ρομπέρτο Κάρλος, τι έβαλες;» Η... γκολάρα με την Τενερίφη που αψήφησε τους νόμους της φυσικής και σκόραρε στην καρδιά του! (video)

«Ρομπέρτο Κάρλος, τι έβαλες;» Η... γκολάρα με την Τενερίφη που αψήφησε τους νόμους της φυσικής και σκόραρε στην καρδιά του! (video)

10/04/1973: Τα χρόνια κυλούν σαν νερό. Σήμερα ο Ρομπέρτο Κάρλος γίνεται 51 ετών και ποιος δεν έχει δει, έστω και μία φορά, εκείνο το φάουλ απέναντι στη Γαλλία; Πιθανώς, για τους περισσότερους, η καλύτερη εκτέλεση όλων των εποχών. Για τον ίδιο, όμως, ένα άλλο γκολ κατέχει την πρώτη θέση!   

Γράφει η Άρτεμις Κλεφτάκη

Σίγουρα, ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Ρομπέρτο Κάρλος ήταν ένας παίκτης με απίστευτη «έκρηξη» που ανέπτυσσε ιλιγγιώδη ταχύτητα σε ανοιχτούς χώρους και έκανε… χαμό στις αντίπαλες άμυνες.

Το πιο χαρακτηριστικό του γνώρισμα; Φυσικά, το εκπληκτικό -και τρομακτικό- αριστερό του σουτ. Μοναδικό, τόσο σε τεχνική όσο και σε δύναμη.

Αλήθεια, ποιος δεν έχει δει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου κόντρα στη Γαλλία το 1997; Όσες φορές και να κοιτάξει κανείς το ριπλέι, δυσκολεύεται να καταλάβει πώς η μπάλα πήρε τέτοια τροχιά και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μπαρτέζ που ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.


Ένα «αριστούργημα» που θα μνημονεύεται εσαεί. Ακόμη κι αν ο ίδιος το έχει εν μέρει απομυθοποιήσει, αποδίδοντας ένα μερίδιο «ευθύνης» στον… αέρα. Έχει παραδεχθεί πως είναι το γκολ που καθόρισε την καριέρα του, όχι όμως και το καλύτερό του!

Τη νούμερο ένα θέση στην καρδιά του κατέχει αυτό που σκόραρε απέναντι στην Τενερίφη μόλις μερικούς μήνες μετά, στις 21 Φεβρουαρίου 1998.

Όντας παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης του Γιούπ Χάινκες, που λίγο αργότερα κατέκτησε το Champions League απέναντι στη Γιουβέντους (1-0), ταξίδεψε τότε στις Κανάριες Νήσους για να αντιμετωπίσει την Τενερίφη σε αναμέτρηση για τη La Liga.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γκούτι πασάρει δυνατά στα πλάγια για τον προωθημένο Ρομπέρτο Κάρλος. Η μπάλα σκάει στο χορτάρι και φαίνεται πως θα βγει άουτ. Ίσως κάποιος άλλος στη θέση του να μην έκανε την κούρσα για να την προλάβει.

Όχι, όμως, ο Βραζιλιάνος. Λίγο προτού περάσει εκτός γραμμής, ο Ρομπέρτο Κάρλος εξαπολύει ένα τρομερό σουτ που αψηφά τους νόμους της φυσικής, όπως εκείνο με τη Γαλλία. Η μπάλα φυσικά καταλήγει στα δίχτυα!


Η Ρεάλ έχασε εν τέλει σε εκείνο το παιχνίδι (4-3), αλλά το highlight που χάρισε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ο Ρομπέρτο Κάρλος προτάσσεται πάνω από κάθε αποτέλεσμα.

Έχει κατακτήσει πολλά και σπουδαία τρόπαια, με κορυφαίο εξ αυτών το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Στην 25ετή του καριέρα, έχει σημειώσει 97 γκολ και κάποια από αυτά θα μνημονεύονται για πάντα.

Όπως αυτό, απέναντι στην Τενερίφη. Το δικό του αγαπημένο. Χρόνια πολλά, El Hombre Bala!




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0