Μια Φώτο μια Ιστορία

Αντίπαλοι με φανέλες της ίδιας ομάδας; Κι όμως, δεν έγινε στο τοπικό της Ελλάδας, αλλά στην Premier League! (video)

Αντίπαλοι με φανέλες της ίδιας ομάδας; Κι όμως, δεν έγινε στο τοπικό της Ελλάδας, αλλά στην Premier League! (video)
9 Απριλίου 1997: Ένας παίκτης-προπονητής στον πάγκο, μία ομάδα χωρίς δεύτερη εμφάνιση σε εκτός έδρας ματς και ένας χορηγός με... πλατύ «χαμόγελο». Με λίγα λόγια, το «ιστορικό» Κόβεντρι-Τσέλσι, σαν μία... αντιγραφή του ΟΦΗ - ΠΑΟΚ, έναν χρόνο νωρίτερα!
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Άλλες εποχές, άλλες συνήθειες. Κι όμως στα '90s, ακόμα και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, πλέον, την Premier League, υπήρχαν στιγμές που θύμιζαν περισσότερο ελληνικό τοπικό πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Όσα συνέβησαν μία ημέρα σαν και σήμερα (09/04) το 1997, σε ένα ματς της Κόβεντρι με την Τσέλσι.

Σκούρο μπλε στη φανέλα για τη μία ομάδα, πιο «ανοιχτό» για την άλλη, όμως και στις δύο περιπτώσεις... μπλε! Ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε πως έπρεπε η Τσέλσι, ως φιλοξενούμενη, έπρεπε να αλλάξει, όμως, είχε πάει στο Χάιφιλντ Ρόουντ χωρίς εναλλακτική εμφάνιση!

Η πρώτη «σέντρα» στο ματς καθυστέρησε για περίπου 15 λεπτά, έως ότου έγινε φανερό πως μόνο μία λύση υπήρχε: να φορέσουν οι φιλοξενούμενοι την τρίτη φανέλα των γηπεδούχων!

Πράγματι, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, αφού αλλιώς θα έχαναν το ματς στα «χαρτιά», οι «μπλε» του Λονδίνου φόρεσαν τα «κοκκινό-μαυρά» της Κόβεντρι, δηλαδή την τρίτη της εμφάνιση, με μερικούς παίκτες να καλύπτουν το σήμα με ταινία! Όπως φάνηκε, η νέα της εμφάνιση δεν της έφερε... γούρι!

Η Τσέλσι, με τον Ρουντ Γκούλιτ στον πάγκο σε ρόλο παίκτη-προπονητή (ναι, το τονίσαμε από την αρχή, άλλες εποχές ακόμα και για την Premier League) προηγήθηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Χιούζ (43'), αλλά έως το 58ο είχε δεχθεί τρία γκολ, με το 3-1 υπέρ της Κόβεντρι να διαμορφώνεται ως τελικό αποτέλεσμα.



Ήταν μία νίκη «χρυσάφι», αφού στο «ταμείο» στο τέλος της σεζόν, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραμονή της Κόβεντρι στην Premier League, μιας και τερμάτισε με απόσταση μόλις ενός βαθμού, από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη, για την Τσέλσι «μνημονεύεται» μόνο για το παράδοξο της φανέλας, ενώ στην Ελλάδα μάλλον αναφέρεται ως... δεδικασμένο σε αγώνες τοπικών αγώνων, όταν κάποια ομάδα έχει ξεχάσει να φέρει μαζί της δεύτερη φανέλα. Η ατάκα «συνέβη στην Premier League, εδώ δεν θα γινόταν;» σίγουρα κάπου, κάποια στιγμή, έχει ακουστεί.

Κι όμως, για όσους το ξεχνούν, έναν χρόνο νωρίτερα στην τότε Α' Εθνική, είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο: ο ΠΑΟΚ πήγε στο Γεντί Κουλέ έχοντας ξεχάσει τις φανέλες του και ο ΟΦΗ του έδωσε τη δεύτερη εμφάνισή του! Το παράδοξο; Πως κι εκείνο το ματς είχε λήξει 3-1 υπέρ της ομάδας που έδωσε τις φανέλες, δηλαδή των Κρητικών!



Επιστρέφοντας στην αγγλική εκδοχή της «γκάφας», μεγάλη κερδισμένη της αναμέτρησης, πάντως, δεν ήταν μόνο η Κόβεντρι, αλλά και η Peugeot, δηλαδή ο κεντρικός χορηγός στη φανέλα της, που είχε την τύχη να διαφημιστεί στον ίδιο αγώνα και από τις δύο ομάδες!

7ve3aylasjd51.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0