Μια Φώτο μια Ιστορία

Η νύχτα που η Λίβερπουλ έκανε τον Σβεν Γκόραν Έρικσον να κλάψει! (video)

Η νύχτα που η Λίβερπουλ έκανε τον Σβεν Γκόραν Έρικσον να κλάψει! (video)

Το όνειρο ζωής του Σβεν Γκόραν Έρικσον, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα! Το απόγευμα του Σαββάτου (23/03, 17:00) θα βρεθεί στον πάγκο της Λίβερπουλ, για το ματς των «Legends» της, με τους αντίστοιχους του Άγιαξ. Κάποτε όμως, πριν από 40 χρόνια, οι «reds» τον είχαν… πληγώσει ανεπανόρθωτα!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Το απόγευμα του Σαββάτου (23/03, 17:00), στο Άνφιλντ, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον θα ζήσει μία ιστορική στιγμή. Ένα όνειρο ζωής, θα λάβει… σάρκα και οστά.

Η Λίβερπουλ, λίγο μετά τη γνωστοποίηση για το πρόβλημα της υγείας του, αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα τη μεγαλύτερη επιθυμία του σπουδαίου προπονητή. Να καθίσει στον πάγκο της! Κάτι που θα γίνει στη φιλική αναμέτρηση μεταξύ των θρύλων των «reds» και των αντίστοιχων του Άγιαξ.

Ωστόσο, πριν από 40 χρόνια, τον Μάρτιο του 1984, η Λίβερπουλ τον είχε «πικράνει» αρκετά. Τότε, ο Έρικσον βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Μπενφίκα, που αποτελούσε τη φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA.

Οι δύο ομάδες «κοντράρονταν» στη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ο αγγλικός σύλλογος πήγε στην Πορτογαλία, έχοντας το προβάδισμα, καθώς στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 1-0, χάρη στο γκολ του Ίαν Ρας.

Αυτό που ακολούθησε όμως στον επαναληπτικό, ήταν ένας πραγματικός… εφιάλτης για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον. Οι παίκτες του Τζο Φάγκαν, που είχε διαδεχθεί το περασμένο καλοκαίρι τον Μπομπ Πέισλι στο πάγκο, έμοιαζαν ασταμάτητοι. Ο δείκτης του σκορ σταμάτησε εν τέλει στο 1-4, με τον Ρόνι Γουίλαν να σημειώνει δύο γκολ και τους Κρεγκ Τζόνστον και Ίαν Ρας από ένα. Για την Μπενφίκα, είχε μειώσει προσωρινά σε 1-2 ο Νενέ.

φωτοιστοριαλιβερπουλ.jpg
Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι Γκρέιαμ Σούνες, Σάμι Λι και Μπρους Γκρόμπελαρ.

Το αποτέλεσμα ωστόσο, μάλλον δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Εκείνη τη χρονιά, η Λίβερπουλ ήταν… σαρωτική! Κατέκτησε τρεις τίτλους, ούσα η πρώτη αγγλική ομάδα, που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο!

Στο φινάλε εκείνης της περιόδου, θα έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης, για τέταρτη φορά μέσα σε διάστημα επτά ετών, ενώ παράλληλα θα έκανε δικό της και τον τίτλο του πρωταθλήματος, για τρίτη σερί χρονιά! Μάλιστα, πήρε και το Λιγκ Καπ, για τέταρτη διαδοχική σεζόν!

Μπορεί να ήταν ένας αγώνας που ο Σβεν Γκόραν Έρικσον θα ήθελε να ξεχάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως δεν θα… έβγαζε το καπέλο στον αντίπαλό του. Μετά το ματς, όπως παραδέχθηκε ο εμβληματικός Σουηδός προπονητής, ξέσπασε σε κλάματα από τα νεύρα όταν πήγε στο σπίτι, όμως δεν μπορούσε παρά να παραδεχθεί ότι αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι της Λίβερπουλ, που είχε δει έως τότε!

Σήμερα έφτασε η μέρα, για να κάτσει ο ίδιος στον πάγκο των «reds». Έστω και για μία φορά. Διότι τα όνειρα, μερικές φορές, γίνονται πραγματικότητα!

benfica_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0