Μια Φώτο μια Ιστορία

Μίλτος Τεντόγλου: Από το… παρκούρ στα Γρεβενά, στην κορυφή του κόσμου! (video)

Μίλτος Τεντόγλου: Από το… παρκούρ στα Γρεβενά, στην κορυφή του κόσμου! (video)

05/03/2021: Τα λόγια περισσεύουν για τον Μίλτο Τεντόγλου. Μιλάνε καλύτερα τα ρεκόρ του και η πληθώρα μεταλλίων που «στολίζουν» την τροπαιοθήκη του. Πριν λίγες μέρες κατέκτησε την κορυφή του… κόσμου, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Γλασκώβη στο άλμα εις μήκος, επαναλαμβάνοντας την ιστορία, για ακόμη μια φορά!

Γράφει η Σουζάννα Μποντίνη

Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε τον Μίλτο Τεντόγλου ως τον Έλληνα Superman! Τα χρυσά μετάλλια τον… αγαπούν και ο ίδιος δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανος για τον εαυτό του.

Με τις επιδόσεις του και τα απανωτά ρεκόρ που καταρρίπτει έχει κάνει απάντες να παραμιλούν και να… πίνουν νερό στο όνομά του. Έχει βγάλει την Ελλάδα ασπροπρόσωπη και ακόμα είναι μόνο η αρχή!

Πριν δύο μέρες, με άλμα 8.22 μέτρα, έγινε «χρυσός» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που πραγματοποιήθηκε στην Γλασκώβη. Ακόμη ένα επίτευγμα, ακόμη ένα μετάλλιο. Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που θριαμβεύει. Για την ακρίβεια, έχει επαναλάβει την ίδια ιστορία, σαν σήμερα, το 2021 και το 2023, αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Στις 5 Μαρτίου 2021, η διοργάνωση έλαβε χώρα στο στην Πολωνία, όπου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης τους άφησε όλους με το… στόμα ανοιχτό. Με επίδοση 8.35 μέτρα, σημείωσε το καλύτερο άλμα εκείνης της χρονιάς παγκοσμίως. Και φυσικά, στην πρώτη του προσπάθεια.

Τον ίδιο θρίαμβο είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα το 2019 (03/03) στην Γλασκώβη, όπου με άλμα 8,38 μέτρα κατέρριψε το ρεκόρ Κ23 του Λούη Τσάτουμα, με τον ύστερο να το διατηρεί… αλώβητο από το 2003.

Ο κόσμος πλέον είχε αρχίσει να τον μαθαίνει καλά, αλλά και να τον θεωρεί το απόλυτο φαβορί στις διοργανώσεις που θα ακολουθούσαν. Ο Τεντόγλου δεν απογοήτευσε, και κάθε φορά που δεν κατάφερνε να ξεπεράσει τον στόχο που έθετε στον εαυτό του, πείσμωνε και επέστρεφε πιο δυνατός.

Στις 5 Μαρτίου 2023, εμφανίστηκε αποφασισμένος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη και φυσικά απέδειξε σε όλους γιατί δικαίως θεωρείται φαβορί.

Με άλμα 8.30 μέτρα αυτή τη φορά, κατέκτησε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στην καριέρα του, και πάλι μόλις με την πρώτη προσπάθεια. Σάρωσε… τους αντιπάλους του και έφυγε με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος.

Και με τα πολλά, ήρθαμε στο σήμερα. Η Ευρώπη δεν ήταν αρκετή, έπρεπε να επιβάλλει την κυριαρχία του και παγκοσμίως. Μα φυσικά και το πέτυχε στο πρώτο του άλμα. Έχει σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στους αντιπάλους του. Και να φανταστεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από το… παρκούρ.

Ο Βαγγέλης Παπανίκος τον είχε δει να κάνει παρκούρ στο Δημοτικό Στάδιο Γρεβενών, τον έπεισε να ασχοληθεί με τον στίβο και, αν και όλα δεν ήταν ρόδινα στην αρχή, με σκληρή δουλειά και επιμονή εντυπωσίασε από το πρώτα του βήματα και κατάφερε να… αποτυπωθεί το όνομά του στο μυαλό όλων!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0