Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο «Mr Φάουλ» Φραντζέσκος εκτέλεσε… Νικοπολίδη και Παναθηναϊκό, τελειώνοντας την κατάρα του ΠΑΟΚ! (video)

Ο «Mr Φάουλ» Φραντζέσκος εκτέλεσε… Νικοπολίδη και Παναθηναϊκό, τελειώνοντας την κατάρα του ΠΑΟΚ! (video)

28/02/1999: Ο ΠΑΟΚ «κατέβηκε» στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, «κουβαλώντας» στην πλάτη του μία αρνητική παράδοση 14 ετών, που έμελλε να λάβει τέλος από έναν παλιό γνώριμο. Τον Κώστα Φραντζέσκο!

Γράφει η Άρτεμις Κλεφτάκη

Τη σεζόν 1998/1999, το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής εξελισσόταν σε μία τρομερή «μονομαχία» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο δεύτερος γύρος είχε ξεκινήσει με τους δυο τους να πηγαίνουν χέρι-χέρι βαθμολογικά.

Στις 28 Φεβρουαρίου 1999, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την 21η αγωνιστική. Οι «πράσινοι», εκείνη τη χρονική στιγμή προέρχονταν από επτά σερί νίκες, καταδίωκαν τον Ολυμπιακό και βρίσκονταν με 46 βαθμούς μόλις έναν πίσω από τους Πειραιώτες, ενώ ο ΠΑΟΚ βρισκόταν τέταρτος.

Σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός από τον ΠΑΟΚ, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Και αυτό έγινε με έναν παλιό γνώριμο του Παναθηναϊκού, τον Κώστα Φραντζέσκο, που είχε περάσει στο «τριφύλλι» τέσσερα χρόνια (1990-1994).

Σκόραρε με τον αγαπημένο του τρόπο, για τον οποίο τού έχει αποδοθεί το παρατσούκλι ο «Mr. Foul». Ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Φραντζέσκος πήρε την μπάλα, την έστησε στο σημείο που του υπέδειξε ο διαιτητής και έμεινε μόνος του πάνω από αυτή.

κωστας_φραντζεσκος.jpg

Πήρε φόρα, εκτέλεσε και… γκολ! Ο Νικοπολίδης έμεινε «άγαλμα», είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του και έπειτα εκνευρισμένος την κλώτσησε προς τη σέντρα.

παναθηναικος_παοκ_φαουλ.jpg

Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα στο 38ο λεπτό του αγώνα και το διατήρησε μέχρι το φινάλε, παρά την προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού να ισοφαρίσουν.

Με τη νίκη αυτή, ο ΠΑΟΚ… ξόρκισε το κακό. Μετρούσε 14 ολόκληρα χρόνια, από το 1985 έως το 1999, χωρίς νίκη στην Αθήνα απέναντι στο «τριφύλλι», ενώ μάλιστα στις τέσσερις από τις έντεκα συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα, είχε «φιλοδωρηθεί» με… πεντάρες.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να παραπαίει. Ο Βασίλης Δανιήλ, που διένυε την τρίτη του θητεία στον πάγκο της ομάδας, παραιτήθηκε δύο μέρες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να αναλαμβάνει έως το τέλος της σεζόν.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα συνέχισε να χάνει έδαφος στη μάχη του τίτλου, ο οποίος κατέληξε στο τέλος στα χέρια του Ολυμπιακού, με τον Παναθηναϊκό να τερματίζει τρίτος, πίσω από την ΑΕΚ.

Εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ, ήταν η αρχή των κακών αποτελεσμάτων που ακολούθησαν. Και την έκανε στις 28 Φεβρουαρίου 1999 ένας πρώην «πράσινος», ο Κώστας Φραντζέσκος, που… πλήγωσε με το γκολ αυτό την ομάδα που λάτρεψε και λατρεύτηκε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Νικοπολίδης, Αποστολάκης, Σέζαρ, Γκούμας, Φύσσας, Λαγωνικάκης, Μπασινάς, Μίκλαντ, Ασάνοβιτς, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος

ΠΑΟΚ (Άρι Χάαν): Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Κατσαμπής, Κουλακιώτης, Ολιβάρες, Καφές, Ζαφειρίου, Μαχαιρίδης, Φραντζέσκος, Βρύζας, Κρισμάρεβιτς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0