Μια Φώτο μια Ιστορία

«Θα τους βλέπεις όλους σαν Κολοσσός»: Η επική ατάκα του Ρεχάγκελ που… βάφτισε τον Δέλλα! (video)

«Θα τους βλέπεις όλους σαν Κολοσσός»: Η επική ατάκα του Ρεχάγκελ που… βάφτισε τον Δέλλα! (video)

Μία μέρα σαν σήμερα (31/01), ήρθε στη ζωή ο «Κολοσσός», ο Τραϊανός Δέλλας, ο άνθρωπος που μας έκανε να φύγουμε για… τελικό! Με τον Ότο Ρεχάγκελ να αποτελεί τον υπεύθυνο για το… βάπτισμά του!

Γράφει η Άρτεμις Κλεφτάκη

Ένα όνειρο τρελό, μα πέρα για πέρα αληθινό ήταν αυτό που έζησε η Ελλάδα στο Euro 2004, κάτι λιγότερο από είκοσι χρόνια πριν. Πρωταγωνιστές σε αυτή την πορεία είναι όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποστολή εκείνο το «χρυσό» καλοκαίρι στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ο «ογκόλιθος» στην άμυνα εκείνης της Εθνικής, ο Τραϊανός Δέλλας, γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα (31/01), πριν από 47 χρόνια. Ο… Κολοσσός που ξεκίνησε την καριέρα του από τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη, λανθασμένα νομίζουν πολλοί ότι έχει σχέση με τη Ρόδο.

δελλας_2.jpg

Το παρατσούκλι του, ένα προϊόν παραδειγμάτων που συνήθιζε να κάνει ο Ότο Ρεχάγκελ, χάρη στην παραστατικότητα που τον χαρακτήριζε. Πριν από την αναμέτρηση με τη Γαλλία, ο Ρεχάγκελ εξηγούσε στον 28χρονο τότε κεντρικό αμυντικό τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να τον δει να αμύνεται. Με στυλ ηγετικό και αγέρωχο.

«Μιλώντας σε όλους μας για το τι ήθελε να κάνει καθένας μας, όντας παραστατικός, μου είπε όταν έφτασε η σειρά μου: ‘Σήμερα θέλω να τους βλέπεις όλους από ψηλά, όπως ήταν ο Κολοσσός (της Ρόδου) και έτσι έμεινε’», έχει εξηγήσει ο ίδιος ο Τραϊανός Δέλλας.

Το επικό αυτό παρατσούκλι τον συντρόφευε έκτοτε σε όλη του την καριέρα και έγινε συνώνυμο του ονόματός του.

Ήταν αυτός που στον ημιτελικό της 1ης Ιουλίου 2004 με αντίπαλο την τρομερή ομάδα της Τσεχίας, τρέλανε τους πάντες. Όταν λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου της παράτασης, πέτυχε το silver goal, που έστειλε την Ελλάδα στον τελικό τρελαίνοντας τους πάντες!

Ο Τσιάρτας εκτελούσε το κερδισμένο κόρνερ με τον Δέλλα και τον Κατσουράνη να πετάγονται στο πρώτο δεκάρι. Εκεί, ο «Κολοσσός» έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Πετρ Τσεχ και την Ελλάδα στον έβδομο ουρανό!

Αυτό είναι και το μοναδικό του γκολ με τη φανέλα της Εθνικής, ένα γκολ-χρυσάφι που θα μνημονεύεται πάντα στις σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο βράχος της ελληνικής άμυνας που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό σημείο, πετυχαίνοντας ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της Εθνικής ομάδας! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0