Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Τζορτζ Μπεστ, στα «χρώματα» της Κύπρου; Ναι, για να περάσει ένα ματς, στην... αθανασία! (video)

Ο Τζορτζ Μπεστ, στα «χρώματα» της Κύπρου; Ναι, για να περάσει ένα ματς, στην... αθανασία! (video)
Πόσοι θυμούνται την αναμέτρηση της Κύπρου με τη Βόρεια Ιρλανδία, τον Φεβρουάριο του 1971; Μάλλον, όσοι θυμούνται τον Τζορτζ Μπεστ, με τη φανέλα της «μεγαλονήσου».
Σχετικά Άρθρα
Ένα ματς πριν 53 χρόνια που δε θα θυμόταν κανείς ότι έχει γίνει αν δεν υπήρχε αυτή η συλλεκτική φωτογραφία...

Ο Τζορτζ Μπεστ με την, γαλάζια τότε, φανέλα της Κύπρου, έχοντας αλλάξει με έναν αντίπαλο του μετά το τέλος του παιχνιδιού, έπειτα από τη νίκη της εθνικής Βορείου Ιρλανδίας στην Λευκωσία με 3-0.

Μία σπάνια φωτογραφία από τον Φεβρουάριο του 1971, όταν τέθηκαν αντιμέτωπες, για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών του 1972 (σημερινό Euro), με τον Τζορτζ Μπεστ να έχει αλλάξει φανέλα με έναν Κύπριο διεθνή και να ποζάρει στον φακό!

Μία «κίνηση» που πέρασε το ματς στην ιστορία, έστω κι αν κανείς δεν έχει περισσότερες πληροφορίες γι' αυτήν. Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος;

Στο παλιό Παγκύπριο Στάδιο της Λευκωσίας μπροστά σε σχεδόν 9.000 θεατές, η Βόρειος Ιρλανδία έκαμψε την αντίσταση των Κύπριων που άντεξαν την πίεση για ένα μόνο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος «μίλησε» η κλάση της σπουδαίας αυτής φουρνιάς των Βορειοιρλανδών, η οποία παραδόξως στα χρόνια που ο Τζορτζ Μπεστ κυριαρχούσε στα γήπεδα, δε κατάφερε ποτέ να παίξει σε μεγάλο τουρνουά.

Τζίμι Νίκολσον στο 53' και Ντέρεκ Ντουγκαν στο 55' έσβησαν τις ελπίδες της Κύπρου, με τον Μπεστ να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα με πέναλτι στο 86'.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0