Μια Φώτο μια Ιστορία

«Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα»: Η ημέρα που ο Ντιέγκο έγινε... Ολυμπιακός! (video)

«Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα»: Η ημέρα που ο Ντιέγκο έγινε... Ολυμπιακός! (video)

Ο Μαραντόνα στην Ελλάδα. Και για την ακρίβεια, ο Μαραντόνα στον Ολυμπιακό! Θα μπορούσε να ήταν η μεταγραφή του αιώνα για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν συνέβη ποτέ, αλλά ο Αργεντίνος «θεός» ντύθηκε στα... ερυθρόλευκα στις 16 Ιανουαρίου 2005, «χτίζοντας» μία σχέση που θα τους συνδέει πάντα!

Γράφει η Σουζάννα Μποντίνη

Πώς θα ήταν άραγε ένας παίκτης της εμβέλειας του Μαραντόνα να αγωνιζόταν σε μια ελληνική ομάδα; Ένας παίκτης που μέχρι και σήμερα, τον γνωρίζουν και τον θαυμάζουν όλοι, ακόμη και όσοι δεν... έζησαν την «μαγεία» του; Και είναι δεδομένο, πως θα συνεχίσει το μεγαλείο του να εντυπωσιάζει, ακόμη και όσους δεν τον πρόλαβαν.

Είναι αλήθεια ότι ο «Ντιεγκίτο», 19 χρόνια πριν, είχε εμφανιστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού, όχι σαν παίκτης του, όμως. Στα 45 του χρόνια, άλλωστε, θα ήταν λίγο δύσκολο, ακόμα και για τον «μάγο» της μπάλας.

7777777777.jpg

Πίσω στο 2005, μια παγωμένη μέρα του Γενάρη, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ μοίρασε ζεστασιά και χαμόγελα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Όλοι είχαν μείνει άφωνοι και απορούσαν πώς ο τότε πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Σωκράτης Κόκκαλης, κατάφερε να φέρει ενώπιόν τους αυτόν τον θρύλο των γηπέδων.

3333333333.png

Στις 16 Ιανουαρίου 2005 ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Ηρακλή στο πλαίσιο της Super League στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Λίγο πριν τον αγώνα ο Αργεντίνος βρέθηκε στο επίσημο κατάστημα της ομάδας, όπου προκάλεσε τον απόλυτο πανικό.

222222222222.png

Ορδές θαυμαστών έσπευσαν να πάρουν το... ιερό αυτόγραφό τους και να φωτογραφηθούν, σε μια στιγμή μοναδική, που θα τους συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής τους. Δεν σταμάτησε εκεί, φυσικά. Πριν την έναρξη του αγώνα, εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να παραλάβει την κάρτα μέλους του. Άρπαξε το μικρόφωνο και φώναξε «Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός», ξεσηκώνοντας επί τόπου τους φίλους της ομάδας.

Τόσο σουρεάλ ήταν αυτή η στιγμή που όλοι στην κερκίδα, με μια φωνή, βρόντηξαν «Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα»! Τίποτα λιγότερο δεν άρμοζε στην εν λόγω περίσταση. Παρόλο, που εκείνη την περιόδο ο Ντιέγκο δεν θύμιζε σε τίποτα τον πάλαι πότε γεροδεμένο αθλητή, μιας είχε πάρει υπερβολικά πολλά κιλά, η εικόνα δεν σήμαινε τίποτα. Μιλάμε για ΤΟΝ Μαραντόνα, τι περισσότερο χρειάζεται να πούμε;

Στις 12 Μαΐου 2006, μάλιστα, επέστρεψε και πάλι ως καλεσμένος του Σωκράτη Κόκκαλη και του Ολυμπιακού, τότε που οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύριζαν το 34ο πρωτάθλημά τους. Εμφανώς πιο αδύνατος και γυμνασμένος, θυμήθηκε τα παλιά και όσοι βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στην φιέστα, έγιναν μάρτυρες της στιγμής που Μαραντόνα, Ριβάλντο και Καστίγιο έπαιξαν μπάλα μαζί.

111111111.png

4444444444.png

55555555555.png



9999999999999.png

Τότε, ξανά όλοι βροντοφώναξαν «Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα», και ήταν πλέον δεδομένο πως ο «Ντιεγκίτο» και ο Ολυμπιακός είχαν δημιουργήσει ένα δικό τους, πολύ όμορφο... δέσιμο.

Τα λόγια που ξεφώνησε εκείνον τον μακρινό Γενάρη «στολίζουν» πλέον τον εξωτερικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ όλη η ερυθρόλευκη κοινότητα... βυθίστηκε σε βαρύ πένθος 15 χρόνια αργότερα, όταν «έφυγε» τόσο νωρίς.

Εκείνος πέρασε πια στην... άλλη πλευρά, αφήνοντας, όμως, πίσω του στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ!

0101011.png

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0