Μια Φώτο μια Ιστορία

Λέικερς: Το… άπιαστο ρεκόρ των 33 συνεχόμενων νικών! (video)

Λέικερς: Το… άπιαστο ρεκόρ των 33 συνεχόμενων νικών! (video)
Ιανουάριος 1972: Οι Λέικερς με πρωταγωνιστές τους Ουέστ και Τσάμπερλεϊν πέτυχαν το ρεκόρ των περισσότερων σερί νικηφόρων αγώνων στην ιστορία του ΝΒΑ, το οποίο πάνω από 50 χρόνια αργότερα δεν έχει καταφέρει κανένας να «σπάσει».

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Οι Λέικερς το 1971/72 έκαναν αδιανόητα πράγματα εντός παρκέ πετυχαίνοντας ένα απίστευτο ρεκόρ, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να το σπάσει κανένας. Οι 33 συνεχόμενες νίκες δεν άφησαν περιθώρια σε καμία ομάδα.

Έκτοτε μόνο οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το 2015/16 και οι Μαϊάμι Χιτ το 2012/13 πλησίασαν το συγκεκριμένο επίτευγμα. Οι Ουόριορς πέτυχαν 24 συνεχόμενες νίκες με πρωτεργάτες τους Κάρι και Τόμσον, ενώ οι Μαϊάμι πέτυχαν 27 συνεχόμενες νικηφόρες αναμετρήσεις με τους Λεμπρόν και Ουέιντ να πρωταγωνιστούν.

Οι Λέικερς, με τους Τζέρι Ουέστ, του Πατ Ράιλι, Γκέιλ Γκούντριτς και Ουίλτ Τσέιμπερλεϊν, εκείνη τη σεζόν, είχαν συνολικά 69 νίκες στην κανονική περίοδο (69-13) θέτοντας ψηλά τα επίπεδα του συγκεκριμένου ρεκόρ (νίκες/ ήττες), ενώ το διατήρησαν έως και το 1986, όταν οι Μπόστον Σέλτικς κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ρεκόρ κανονικής περιόδου των Λέικερς. Οι Σικάγο Μπουλς το 1995 κατάφεραν να το σπάσουν (72-10), αλλά οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τους ξεπέρασαν όλους με το απίστευτο 73-9 το 2016. Καμιά ομάδα όμως στην ιστορία του NBA δεν έχει καταφέρει έστω να αγγίξει το τις 33 συνεχόμενες νίκες των Λέικερς.

Ο Τσάμπερλεϊν ήταν βασικό γρανάζι τη συγκεκριμένη σεζόν έχοντας 14,2 πόντους κατά μέσο όρο και μάζεψε 19,2 ριμπάουντ. Ο Ουέστ, επίσης, ήταν πρώτος στις ασίστ στο πρωτάθλημα με 9,7 ανά αγώνα.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0