Μια Φώτο μια Ιστορία

Ποιος Σίρερ και ποιος Μέσι; Το 2017 ήταν η χρονιά του Χάρι Κέιν και... έσπασε όλα τα κοντέρ!

Ποιος Σίρερ και ποιος Μέσι; Το 2017 ήταν η χρονιά του Χάρι Κέιν και... έσπασε όλα τα κοντέρ!

Χάρι Κέιν, μια «μηχανή» παραγωγής γκολ. Ένας άνθρωπος που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Εκείνος που ξεπέρασε τον... αξεπέραστο Άλαν Σίρερ. Στις 26 Δεκεμβρίου 2017, ξημέρωσε μια όμορφη μετα-χριστουγεννιάτικη μέρα για τον ίδιο, καθώς έκλεισε το έτος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σκοράροντας!

Γράφει η Σουζάννα Μποντίνη

Ήταν μόλις 24 ετών. Όλος ο κόσμος ανοιγόταν μπροστά του και το μέλλον προβλεπόταν πολλά υποσχόμενο. Όμως, σε μια εποχή που δέσποζαν τα ονόματα του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι, ποιος θα τον υπολόγιζε; Ενεργούσε υπό την σκιά τους και το ταλέντο του απο αρκετούς «υποτιμήθηκε».

Ακόμη και αν κατέρριπτε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ποτέ δεν τον πήραν τόσο στα σοβαρά. Ίσως η κατάσταση στην Τότεναμ και το γενικότερο χάος που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια να επηρέασαν, λανθασμένα, την εικόνα του.

555_9.jpg

Εκείνος συνέχιζε με το κεφάλι ψηλά και πάντα είχε να δώσει μια απάντηση στους επικριτές του. Κάπως έτσι, στις 26/12/2017, για ακόμη μια φορά βγήκε μπροστά και έδειξε σε όλον τον κόσμο ποιος είναι ο Χάρι Κέιν.

Ένα ηλιόλουστο και συνάμα κρύο μεσημέρι στο Λονδίνο, η Τότεναμ υποδέχτηκε την Σαουθάμπτον, της οποίας επιβλήθηκε 5-2. Μεταξύ των σκόρερ οι Σον και ο Ντέλε Άλι, οι οποίοι δημιούργησαν και από δύο ασίστ ο καθένας. Ο σταρ της ημέρας, όμως, ήταν άλλος. Ο 24χρονος τότε Άγγλος επιθετικός βρήκε τα δίχτυα τρεις φορές, σημειώνοντας το 6ο του χατ τρικ εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα.

Δεν ήταν το μόνο αξιοσημείωτο γεγονός. Αν κυνηγούσε κάτι, όσο τίποτα άλλο, αυτό ήταν τα ρεκόρ του Άλαν Σίρερ. Όχι απαραίτητα ηθελημένα, απλώς ήταν έμφυτο. Μετά τα τρία γκολ που σημείωσε κατέρριψε το ιστορικό 22 χρόνων ρεκόρ του Σίρερ, φτάνοντας τα 39 γκολ στην Premier League σε ένα ημερολογιακό έτος, έναντι των 36 γκολ του πρώην Άγγλου διεθνή με την Μπλάκμπερν Ρόβερς το 1995.

Και δεν σταματάμε εδώ! Εκείνη την χρονιά έκανε τον Μέσι να φαίνεται... μικρός μπροστά του, αφού τον ξεπέρασε στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ στην Ευρώπη, στο συγκεκριμένο έτος, με 56 γκολ, με τον Αργεντίνο σούπερ σταρ να μένει πίσω με 54.

Ένα ημερολογιακό έτος ήταν υπεραρκετό για να μοιραστεί με τον κόσμο την μαγεία του. Το 2017 ήταν με διαφορά η χρονιά του. Αν όχι όλος ο κόσμος, τουλάχιστον η Ευρώπη του ανήκε και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Μπορεί να μην ευημέρησε εν τέλει η μακροχρόνια σχέση του με την Τότεναμ, όμως στην Μπάγερν ξαναβρήκε τον χαμένο του εαυτό, όπου καταρρίπτει νέα ρεκόρ και λατρεύεται, δικαίως, σαν... θεός.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0