Μια Φώτο μια Ιστορία

Κρις Άντερσεν: Το «κακό» παιδί του NBA ντύθηκε Άγιος Βασίλης! (video)

Κρις Άντερσεν: Το «κακό» παιδί του NBA ντύθηκε Άγιος Βασίλης! (video)
Ίσως το παρουσιαστικό και η γενικότερη συμπεριφορά του Κρις Άντερσεν ή αλλιώς «Birdman», να μην αποτελούσαν το ιδανικότερο πρότυπο για τα παιδιά, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε το 2009 από το να ντυθεί Άγιος Βασίλης και να μοιράσει δώρα!

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

Κρις Άντερσεν. Ένα όνομα, μια ιστορία. Τα κατορθώματά του εκκεντρικού σέντερ τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ είναι αρκετά για να χρειαστεί να γραφτούν πολλά άρθρα.

Ωστόσο, ένεκα των εορτών η αναφορά στον επιβλητικό «Birdman» δε μπορεί να είναι άλλη από… Χριστουγεννιάτικη κι αυτό γιατί σίγουρα δεν συμβαδίζει με την εξωτερική του εικόνα.

January 9, 2012 at Pepsi Center John Leyba, The Denver Post

Τα τατουάζ του αποτελούν ίσως το σήμα κατατεθέν του πρώην παίκτη των Νάγκετς, που δεν έχει αφήσει σημείο στο κορμί του… ανεκμετάλλευτο από την τέχνη της δερματοστιξίας. Βέβαια, μαζί πάνε και τα ιδιαίτερα χτενίσματα που επέλεγε, με τις χαρακτηριστικές μοϊκάνες να έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη όσων τον απόλαυσαν στα μπασκετικά παρκέ.

Ο Άντερσεν ήταν γεννημένος για να πρωταγωνιστεί και φρόντιζε να το κάνει με κάθε τρόπο. Πολλές φορές μάλιστα κεντρίζοντας την προσοχή λανθασμένα. Μπλεξίματα με ναρκωτικά, καυγάδες, βιαιοπραγίες, ήταν καταστάσεις, που τον ακολουθούσαν ειδικά εξωαγωνιστικά και φυσικά ήταν αδύνατο ένας παίκτης με τέτοια πολυτάραχη ζωή να αποτελέσει πρότυπο για τα μικρά παιδιά.

chris-andersen-birdman-supermajpg.jpg

Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε την πρώτη ομάδα του, τους Ντένβερ Νάγκετς, από το να τον βάλουν να φορέσει την στολή του Άγιου Βασίλη και να συναναστραφεί με τους μικρούς φίλους της ομάδας τα Χριστούγεννα του 2009 σπάζοντας τα στερεότυπα σχετικά με την εμφάνισή του.

Μπορεί οι λάθος επιλογές του να αποτέλεσαν τροχοπέδη στην πορεία της εξέλιξής του, όμως ο «Birdman», το ψευδώνυμο του οποίου έχει εμπνευστεί επειδή μετά από κάθε block ή κάρφωμα, άνοιγε τα χέρια του και πανηγύριζε σαν πουλί, καθιερώθηκε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού ειδικά για τις αμυντικές του ικανότητες ως κορυφαίος και rebounder blocker.

Ο χρόνος που χρειάστηκε να περάσει σε κέντρο αποτοξίνωσης, όταν βρέθηκε θετικός στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, σίγουρα τον επηρέασε κι έκανε πολλούς να σκέφτονται πως το NBA είχε τελειώσει για τον Άντερσεν.

Η δεύτερη ευκαιρία όμως, ήρθε ξανά από την πρώτη του ομάδα (Νάγκετς), όπου πραγματοποιούσε τη μία εξαιρετική σεζόν μετά την άλλη. Όλα αυτά είχαν και πάλι ημερομηνία «λήξης» καθώς το 2012 οι Νάγκετς τον άφησαν ελεύθερο εξαιτίας κατηγοριών, που αργότερα αποδείχθηκαν ψευδείς, για χρήση πορνογραφικού υλικού και για σύναψη σχέσης με ανήλικη κοπέλα.

Denver Nuggets' Chris Andersen goes up for a dunk during the Slam Dunk competition, Saturday night, Feb. 14, 2004, in Los Angeles. Indiana Pacers' Fred Jones won the event. (AP Photo/Mark J. Terrill) ORG XMIT: LAS120

Η φράση «κάθε εμπόδιο για καλό» ταιριάζει… κουτί στην περίπτωση του «κακού» παιδιού του NBA, που από εκεί που βρισκόταν με το ένα πόδι εκτός της λίγκας, ήρθε ο Έρικ Σπόελστρα και οι Χιτ για να κάνουν πραγματικότητα όνειρα που ούτε εκείνος πίστευε.

nba_g_andersen01jr_576.jpg

Πλάι στους, Ντουέιν Γουέιντ, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κρις Μπος, ο Κρις Άντερσεν θα κατακτήσει το μοναδικό του δαχτυλίδι το 2013. Κάπως έτσι ήρθε και η ανανέωση από την ομάδα του Μαϊάμι και ο ίδιος συνέχισε την πορεία του πιο… ήσυχα στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ με επόμενους σταθμούς της καριέρας του το Μέμφις και το Κλίβελαντ.

jp-beck-2-articleLarge.webp

Εκεί δεν χρειάστηκε να αποδείξει τίποτα, είχε την εμπειρία, είχε το δαχτυλίδι και σε ηλικία 37 χρονών όδευε προς την απόσυρση. Σίγουρα, αν οι επιλογές του εξωαγωνιστικά ήταν διαφορετικές, μπορεί η καριέρα του να ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, αλλά αυτές είναι που καθόρισαν την προσωπικότητά του και την κυριαρχία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Γιατί αν δεν ξεχωρίζει ένας Άγιος Βασίλης γεμάτος τατουάζ, τότε ποιος;

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0