Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο «άρχοντας των κρίκων» ξανά στον… θρόνο του: Ο Λευτέρης Πετρούνιας παγκόσμιος πρωταθλητής στο Μόντρεαλ! (video)

Ο «άρχοντας των κρίκων» ξανά στον… θρόνο του: Ο Λευτέρης Πετρούνιας παγκόσμιος πρωταθλητής στο Μόντρεαλ!  (video)

07/10/2017: Ήταν ανίκητος. Στο Μόντρεαλ, πριν από 6 χρόνια, το επιβεβαίωσε και πάλι. Ο Λευτέρης Πετρούνιας βρέθηκε στην κορυφή του κόσμου για δεύτερη συνεχόμενη φορά και αποτέλεσε μόλις τον ένατο αθλητή των κρίκων, που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο!

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Τα κατορθώματα του Λευτέρη Πετρούνια είναι γνωστά παγκοσμίως. Ο απόλυτος «άρχοντας των κρίκων». Το 2016 κάθισε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία, έχοντας κατακτήσει και την… κορυφή του κόσμου στη Γλασκώβη, δέκα μήνες νωρίτερα. Ο Έλληνας ολυμπιονίκης, όμως, ήταν πάντα διψασμένος για νέες επιτυχίες.

Έπειτα από το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο, ακολούθησαν ακόμα τέσσερις πρωτιές, όλες μέσα στο 2017. Πανελλήνιο πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Κύπελλο, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Challenge Cup. Όλα για να οδηγηθούμε στην 7η Οκτωβρίου του ίδιου έτους, στο Μόντρεαλ.

πετρου_ενθ.jpg

Ακόμα ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με τον Λευτέρη Πετρούνια να θεωρείται εκ των φαβορί για την πρωτιά. Ήταν απόλυτος, κυρίαρχος σε κάθε διοργάνωση που συμμετείχε. Η συγκεκριμένη δεν θα αποτελούσε εξαίρεση.  

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης του Καναδά, εκεί που κάποτε έλαμψε το «αστέρι» της Νάντιας Κομανέντσι στην ενόργανη γυμναστική, έμελλε να θριαμβεύσει και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Το χρυσό μετάλλιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των κρίκων ήταν και πάλι, δικαιωματικά δικό του. Με 15.433 πόντους κάθισε εκ νέου στον… θρόνο του! Ήταν για δεύτερη διαδοχική φορά, μέσα σε δύο χρόνια, ο «βασιλιάς» του κόσμου!

Έτσι, σε ηλικία 27 ετών εκείνη την περίοδο, ο Πετρούνιας έβαζε το όνομά του σε μία ιδιαίτερη κατηγορία. Αποτέλεσε μόλις τον ένατο αθλητή, που κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στους κρίκους, για δύο σερί διοργανώσεις!

Μάλιστα, «τρίτωσε» τα χρυσά μετάλλιά του στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς πρόσθεσε στη συλλογή του και το αντίστοιχο του 2018 στη Ντόχα. Ένας αθλητής, με μοναδικό στόχο την κορυφή!

πετρου_ενθ2.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0