Μια Φώτο μια Ιστορία

Πελέ: Το «αντίο» στην καριέρα του και τα δάκρυα ενός... Θεού του ποδοσφαίρου

Πελέ: Το «αντίο» στην καριέρα του και τα δάκρυα ενός... Θεού του ποδοσφαίρου
Ο Πελέ είχε γράψει ιστορία όσο αγωνιζόταν και μπορεί να μην τον έχουν προλάβει οι νέες γενιές, ωστόσο επιτεύγματά του έχουν γίνει γνωστά σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Σαν σήμερα, 01 Οκτωβρίου 1977, ο θρυλικός Πελέ σταματούσε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Πως το έκανε αυτό; Με το να παίξει σε ένα φιλικό με τους μοναδικούς συλλόγους που είχε αγωνιστεί. Την αμερικανική Κόσμος και τη μεγάλη του αγάπη, τη Σάντος.

Το «Giants Stadium» της Νέας Υόρκης ήταν κατάμεστο με 75 χιλιάδες ανθρώπους. Ο σκοπός τους ήταν κοινός. Να αποχαιρετήσουν έναν θρύλο του ποδοσφαίρου, έτσι όπως του άρμοζε. Ο Πελέ με 1281 γκολ σε 1363 παιχνίδια, μπορούσε και... χόρευε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο τελευταίο του ματς, έπαιξε ένα ημίχρονο με την Κόσμος και ένα ημίχρονο με τη Σάντος. Κατάφερε να σκοράρει με την αμερικανική ομάδα, με έναν τρόπο που ήταν κομμένος και ραμμένος για εκείνον. Μία καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, ήταν το τελευταίο τέρμα της καριέρας του.



Ο Πελέ έβαλε τα δάκρυα κατά τη διάρκεια του ματς. Πως να μην το κάνει; Η θρυλική καριέρα του έφτανε στο τέλος της. Γιατί ακόμα και οι ποδοσφαιρικοί Θεοί κλαίνε.

 peleeeeeee.jpg

Ένα ματς το οποίο μεταδόθηκε σε όλο τον πλανήτη. Γιατί προφανώς ο Πελέ, είχε αφήσει το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το ότι είχε κατακτήσει τρία παγκόσμια κύπελλα με τη Βραζιλία, ήταν αρκετό για να ακουστεί το όνομά του από άκρη σε άκρη στον κόσμο.

πελε_1.jpg

Στο τελευταίο παιχνίδι του, βρέθηκε και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ και ο σπουδαίος, ο Μοχάμεντ Αλι. Άλλο ένα δείγμα του πόσο σημαντικό ήταν ότι ο Πελέ, σταματούσε την καριέρα του.

αλι-πελε.jpg

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0