Μια Φώτο μια Ιστορία

Νίκος Λυμπερόπουλος: Ο «κοινός παρονομαστής» στο Αθηναϊκό ντέρμπι και η μέρα που αποθεώθηκε από την αντίπαλη… κερκίδα

Νίκος Λυμπερόπουλος: Ο «κοινός παρονομαστής» στο Αθηναϊκό ντέρμπι και η μέρα που αποθεώθηκε από την αντίπαλη… κερκίδα

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι από τους λίγους, αν όχι ο μοναδικός, ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με τέτοιον τρόπο που οι οπαδοί και των δύο ομάδων το έχουν στην… καρδιά τους. Άλλωστε πότε ήταν η τελευταία φορά που αντίπαλος του «τριφυλλιού» σκόραρε μέσα στην Λεωφόρο και καταχειροκροτήθηκε;

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Το μεγάλο Αθηναϊκό ντέρμπι είναι και πάλι εδώ, μόλις λίγες μόνο ώρες μακριά. Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει στην Λεωφόρο την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Αμφότεροι έρχονται «φουριόζοι» από δύο ιστορικές νίκες απέναντι σε Βιγιαρεάλ (2-0) και Μπράιτον (3-2) για τους ομίλους του Europa League, με την ψυχολογία τους στα… ύψοι.

ipiccy_image_14.jpg

Τώρα όμως είναι οι δυο τους και θα πρέπει να κάνουν πέρα την κούραση και τους όποιους τραυματισμούς για να τα δώσουν… όλα μέσα στο γήπεδο.

Με αφορμή λοιπόν αυτήν την «μάχη» το BN Sports θυμήθηκε την αναμέτρηση του 2004, τότε που ο Νίκος Λυμπερόπουλος μπήκε για πρώτη φορά στο γήπεδο που μεγαλούργησε, αλλά ως αντίπαλος.

Η αλήθεια είναι πως είχε ξανά αγωνιστεί στην έδρα του Παναθηναϊκού με διαφορετική φανέλα, αλλά ήταν το 1995 με την Καλαμάτα πριν ακόμη πάρει την μεταγραφή του στο «τριφύλλι».   

Νίκος Λυμπερόπουλος ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ του ελληνικού  ποδοσφαίρου - Kalamata Times

Ο «Λύμπε» είχε περάσει μεγάλες στιγμές δόξας με τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στις τεράστιες Ευρωπαϊκές βραδιές των «πράσινων» και ας του έλλειπε το μετάλλιο του πρωταθλητή.

Το καλοκαίρι του 2003 οι σχέσεις του 28χρονου τότε επιθετικού με την διοίκηση είχαν «σπάσει» με τον ίδιο να αναζητά ως ελεύθερος τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Οι ιστορία λέει πως με παρέμβαση του Μελισανίδη, ο Λυμπερόπουλος οδηγήθηκε στην ΑΕΚ, ενώ ταυτόχρονα τον πλεύριζαν σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΑΕΚ: Από την «Dream Team» στη… συντρίμ τιμ - Stories - A.E.K. |  sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Ο κόσμος της «Ένωσης» μόνο δυσαρεστημένος δεν θα μπορούσε να ήταν καθώς με την μία ο Λυμπερόπουλος έπιασε… δουλειά.

Στην πρώτη του σεζόν με τα κιτρινόμαυρα σημείωσε 17 τέρματα. Ένα από αυτά όμως θα του έχει μείνει σίγουρα αξέχαστο μέχρι και σήμερα.

Το ημερολόγιο έδειχνε 1η Φεβρουαρίου του 2004 και η ΑΕΚ θα αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό. Τα συναισθήματα μπήκαν στην άκρη και ο Λυμπερόπουλος θα έπρεπε να αντιμετωπίσει εντός του γηπέδου και για 90 λεπτά την παλιά του… αγάπη.

Το χειροκρότημα της Λεωφόρου στο «κιτρινόμαυρο» γκολ του Λυμπερόπουλου

Έτσι και έγινε, ο Νίκος αγωνίστηκε σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού με τον αγώνα όμως να «στραβώνει» από νωρίς. Προβάδισμα για τους «πράσινους» στο 19’ με τον Μπασινά, ενώ στο 68’ ο Σαπάνης έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στον Παναθηναϊκό.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν παράτησαν το παιχνίδι και στο 78ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος μείωσε σε 2-1. Επειδή όμως σε τέτοιες στιγμές δείχνεις πραγματικά τον σεβασμό σου, ο μεγάλος «Λύμπε» όχι απλώς δεν πανηγύρισε, δεν κουνήθηκε καν. Ούτε ένα αθώο χαμόγελο δεν «έσκασε», σαν η προσπάθεια του να είχε καταλήξει άουτ.

Το κοινό δεν δίστασε, σηκώθηκε στο… πόδι και αποθέωσε έναν παλιό του ήρωα. Μπορεί πλέον να ήταν αντίπαλοι, τα συναισθήματα όμως ήταν αμοιβαία.

Το παιχνίδι έμεινε στο 2-1, ο Παναθηναικός πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και ο Λυμπερόπουλος ένα χειροκρότημα που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0