Μια Φώτο μια Ιστορία

Έβδομη και… φαρμακερή: O Γκάρι Ροντρίγκες «εκτέλεσε» τη Φιορεντίνα για την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ιταλία! (video)

Έβδομη και… φαρμακερή: O Γκάρι Ροντρίγκες «εκτέλεσε» τη Φιορεντίνα για την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στην Ιταλία! (video)

Χρειάστηκε να πραγματοποιήσει επτά ταξίδια στην Ιταλία, μα τελικά τα κατάφερε! Ο ΠΑΟΚ «έσπασε» την κατάρα στη Φλωρεντία, το φθινόπωρο του 2016, με μία… οβίδα του Γκάρι Ροντρίγκες στο 93’, «αλώνοντας» το Αρτέμιο Φράνκι της Φιορεντίνα με 3-2!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Επτά επισκέψεις ήταν πολλές! Η Ιταλία για αρκετά χρόνια δεν ταίριαζε στον ΠΑΟΚ. Τίποτα δεν παραμένει το ίδιο, όμως, για πάντα. Το σημείο καμπής στη συγκεκριμένη διαδρομή για τους Θεσσαλονικείς καταγράφηκε στις 24 Νοεμβρίου 2016 και προήλθε από το πόδι του Γκάρι Ροντρίγκες.

Απόβαση στη Φλωρεντία για τους ομίλους του Europa League, σε ένα κομβικό ματς στη «μάχη» για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά» εκείνη την περίοδο βρισκόταν ο Βλάνταν Ίβιτς. Καλύτερη εκκίνηση για την ομάδα του, σίγουρα δε θα μπορούσε να φανταστεί ο Σέρβος.

ЏďӖIя ÉϕяЁ ˉÊ // ։ϑōԉ́ - Ёϊ

Ο ΠΑΟΚ πίεζε, έψαξε από νωρίς το γκολ απέναντι στη Φιορεντίνα και το βρήκε μόλις στο 5ο λεπτό από ένα ψύχραιμο πλασέ του Σάκχοφ! Δεν έμεινε εκεί ωστόσο. Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει μέτρα και ήταν απειλητικοί, έχοντας μάλιστα και δοκάρια, ο Τζάλμα Κάμπος «χτύπησε» από την καρδιά της περιοχής για το 0-2!

ЏďӖIя ÉϕяЁ ˉÊ // ։ϑōԉ́ - Ёϊ

Τα «θεμέλια» είχαν μπει. Όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό. Οι «βιόλα» μείωσαν αρχικά στο 33’ με τον Μπερναρντέσκι, για να επιστρέψουν μάλιστα στο ματς στο 50’, καθώς ο Κούμα Μπαμπακάρ έφερε τα πάντα σε ισορροπία, κάνοντας το 2-2.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν σκόπευε να φύγει με άδεια χέρια. Πήγε στην Ιταλία με στόχο να πάρει τη νίκη και αυτό ακριβώς έκανε. Σχεδόν στο τελευταίο δευτερόλεπτο! Με buzzer-beater!

ЏďӖIя ÉϕяЁ ˉÊ // ։ϑōԉ́ - Ёϊ

Ο Γκάρι Ροντρίγκες έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, πάτησε περιοχή με περίσσιο θράσος και εξαπέλυσε έναν… κεραυνό, για να κάνει το 3-2 και να χαρίσει το «διπλό» στον ΠΑΟΚ! Ήταν η πρώτη φορά που θα έφευγε με τη νίκη από ιταλικό έδαφος, ύστερα από έξι ταξίδια!

Έχοντας ανάλογα παιχνίδια και εκτός έδρας επιτυχίες στο μυαλό του, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου πάει στη Φινλανδία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League κόντρα στην Ελσίνκι (21/09, 19:45). Με στόχο μία πορεία αντίστοιχη με εκείνη που πραγματοποίησε στον ίδιο θεσμό πριν από δύο χρόνια, όταν έφτασε ως τα προημιτελικά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φιορεντίνα (Πάουλο Σόουζα): Λετσερίνι, Τόμοβιτς, Αστόρι, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μίλιτς (46’ Κιέζα), Κριστόφορο (66’ Σάντσες), Μπάντελι, Τέγιο (83’ Ίλισιτς), Βεσίνο, Μπερναρντέσκι, Μπαμπακάρ

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σακχόφ (83’ Μυστακίδης), Κάνιας, Ροντρίγκες, Κάμπος (71’ Πέλκας), Κουλούρης (61’ Τιάμ)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0