Μια Φώτο μια Ιστορία

Επιστροφή στο… σπίτι: Ο Ολυμπιακός στο «νέο» Καραϊσκάκης και η υποδοχή σε Ριβάλντο και Νικοπολίδη (video)

Επιστροφή στο… σπίτι: Ο Ολυμπιακός στο «νέο» Καραϊσκάκης και η υποδοχή σε Ριβάλντο και Νικοπολίδη (video)

19/09/2004: Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο κόσμος της ομάδας… καλωσορίζει τους Ριβάλντο και Αντώνη Νικοπολίδη στα «ερυθρόλευκα». Μία στιγμή που έφερε τον σύλλογο ξανά στο… σπίτι του, αλλά και στις επιτυχίες του μέλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας

Το να αποχωρίζεται κανείς το σπίτι του, είναι μία δύσκολη διαδικασία, την οποία την βίωσε για τα καλά ο Ολυμπιακός και ο κόσμος της ομάδας την σεζόν 1996/97. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δεν ήταν πλέον σε θέση να φιλοξενήσει αγώνες των Πειραιωτών και εκείνοι αναγκάστηκαν να βρουν άλλη έδρα.

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο ήρθε η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποίησαν και το γήπεδο της Ριζούπολης για τα εντός έδρας παιχνίδια τους και χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και το καλοκαίρι του… 2004, για την μεγάλη επιστροφή.

Το νέο «στολίδι» του Ολυμπιακού ετοιμάστηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια και το όνειρο εκατομμύριων φίλων της ομάδας έπαιρνε «σάρκα και οστά». Πριν την αρχή της σεζόν, δύο σημαντικές μεταγραφές είχαν ήδη προσδώσει επιπλέον ενθουσιασμό στα ενδότερα του συλλόγου, με τον Ριβάλντο να έρχεται από την Βραζιλία, ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης αποχαιρέτισε τον Παναθηναϊκό και εντάχθηκε στο ρόστερ του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο πρώτος αγώνας στο νεότευκτο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήρθε στις 19 Σεπτεμβρίου 2004, με αντίπαλο την Καλλιθέα. Η δίψα όλων ήταν τεράστια, κάτι που αποδεικνύεται και από την καταμέτρηση των εισιτηρίων για αυτό το παιχνίδι, η οποία έδειξε πως εισήλθαν στο στάδιο 30.043 θεατές.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί όπου «έγραψε» χρυσές σελίδες στην ιστορία του, με τον Μπάγεβιτς στην άκρη του πάγκου να παρατάσσει μία σύνθεση στην οποία συμπεριλαμβανόταν και ο Νικοπολίδης και ο Ριβάλντο.

olympiacos_2_1.jpg

Η υποδοχή των παικτών στο χορτάρι εντυπωσιακή, με τους οπαδούς να περιμένουν για χρόνια αυτή την στιγμή. Ο πρώην τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έλαβε θερμό καλωσόρισμα καθώς κατευθυνόταν προς την εστία του, τη στιγμή που και ο Βραζιλιάνος σταρ δέχθηκε την αγάπη του κοινού.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 17ο λεπτό με τον Γιάννη Οκκά, όμως ο Φάνης Γκέκας ισοφάρισε σε 1-1 στο 37’ με κεφαλιά. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιώργος Ανατολάκης σκόραρε με διαγώνιο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-1) και χάρισε στους «ερυθρόλευκους» μία… ιδανική επιστροφή στο «ναό» τους.

Μία νίκη, η οποία έμελλε να θέσει τις βάσεις εκείνης της ομάδας, αφού ο Ολυμπιακός επανήλθε στην κορυφή της Super League και συνέχισε κατακτώντας πέντε διαδοχικά πρωταθλήματα Ελλάδας και 15 συνολικά τα επόμενα 19 χρόνια…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0