Μια Φώτο μια Ιστορία

Μπρούνο Φερνάντες: Πριν ξεκινήσει να «μαγεύει» με την Γιουνάιτεντ, είχε… τιμωρήσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά (video)

Μπρούνο Φερνάντες: Πριν ξεκινήσει να «μαγεύει» με την Γιουνάιτεντ, είχε… τιμωρήσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά (video)

Γενέθλια έχει σήμερα (08/09) ένας από τους κορυφαίους Πορτογάλους στον κόσμο και ο ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μπρούνο Φερνάντες γίνετε 29 ετών και το BN Sports θυμάται την μέρα που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η ζωή του Μπρούνο Φερνάντες αποτελείτε από πολλές μικρές ενδιαφέρουσες ιστορίες. Από τα πρώτα του βήματα στην Ιταλία, στην καθιέρωση του σε ομάδες όπως η Ουντινέζε και η Σαμπτόρια, στον επαναπατρισμό του για χάρη της Σπόρτινγκ, μέχρι και το περιβραχιόνιο των «κόκκινων διαβόλων». Επειδή είναι μόλις 29 ετών, η γενική «σούμα» της καριέρας του θα αργήσει να γίνει καθώς έχει ακόμη πολλά να δώσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

O Μπρούνο δείχνει ξανά και ξανά γιατί είναι πανάξια ο αρχηγός της  Γιουνάιτεντ (vid) : england365.gr

Τα γενέθλια του όμως (08/09) έγιναν αφορμή για να επαναφέρουμε στις μνήμες μας το μοναδικό γκολ του Φερνάντες απέναντι σε ελληνική ομάδα.

Την σεζόν 2017/18 ο Ολυμπιακός βρισκόταν στους ομίλους του Champions League, η τύχη όμως του είχε γυρίσει την «πλάτη». Η κληρωτίδα είχε… κέφια και έβαλε τους «ερυθρόλευκους» σε έναν όμιλο με Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δηλαδή απευθείας στα βαθιά. Ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας ήταν η 3η θέση και το Europa League, για να το καταφέρει αυτό όμως έπρεπε να περάσει «πάνω» από τους Πορτογάλους που είχαν το ίδιο ακριβώς σχέδιο.

Ο Ολυμπιακός στην κλήρωση (19:00) των ομίλων του UCL - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρώτο παιχνίδι ήταν εντός έδρας με τα «λιοντάρια» και μία νίκη θα έδινε τεράστιο βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό... αβαντάζ στους Πειραιώτες. Οι ελπίδες βέβαια εξανεμίστηκαν νωρίς καθώς το σκορ είχε φτάσει πολύ γρήγορα στο 3-0. Μετά τους Ντούμπια (2’) και Τζέλσον Μάρτινς (13’) ο Μπρούνο Φερνάντες ολοκλήρωσε το αψεγάδιαστο πρώτο ημίχρονο των Πορτογάλων, «εκτελώντας» τον Καπίνο σε τετ-α-τετ στο 43ο λεπτό.

Lisbon's Bruno Fernandes (C) celebrates after scoring the 0-3 during a Group D, UEFA Champions League football match between Olympiacos and Sporting Lisbon at the Karaiskaki stadium in Piraeus, near Athens on September 12, 2017. Photo: Angelos Tzortzinis/dpa (Photo by Angelos Tzortzinis/picture alliance via Getty Images)

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μία τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες αν και ο Πάρντο έκανε ότι μπορούσε για να δώσει λίγη «ζωντάνια» στο παιχνίδι έστω και στα τελευταία λεπτά τις αναμέτρησης.

Πρώτα στο 89’ και στην συνέχεια στο 90+3’ μείωσε σε 3-2 δίνοντας μερικές ελπίδες στον κόσμο που βρισκόταν στις κερκίδες, πως η μεγάλη ανατροπή μπορεί και να έρθει, κάτι που εν τέλει όμως δεν έγινε ποτέ.

Εκείνη η σεζόν ήταν η πρώτη του Φερνάντες στην Σπόρτινγκ και έδειξε εξ αρχής πως είναι φτιαγμένος για… μεγάλα πράγματα.

Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0