Μια Φώτο μια Ιστορία

Αργεντίνικο «τανγκό» στη Μαδρίτη: Ρίβερ – Μπόκα στο Μπερναμπέου για τον τελικό του Copa Libertadores! (video)

Αργεντίνικο «τανγκό» στη Μαδρίτη: Ρίβερ – Μπόκα στο Μπερναμπέου για τον τελικό του Copa Libertadores! (video)

Η «μαγεία» του Superclásico μεταφέρθηκε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου! Η κρισιμότερη ώρα για τους τελικούς του Copa Libertadores το 2018 είχε φτάσει και η Ρίβερ Πλέιτ υποδέχθηκε -αναγκαστικά- τη Μπόκα Τζούνιορς στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η δεύτερη «παράσταση» μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εντυπωσιακή και είχε άρωμα… ευρωπαϊκό!

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Δύο ομάδες που το ποδόσφαιρο κυλά στο… αίμα τους. Το DNA τους είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταυτίζεται με τη «στρογγυλή θεά». Η Ρίβερ Πλέιτ και η Μπόκα Τζούνιορς έχουν προσφέρει αμέτρητες απολαυστικές «τιτανομαχίες». Πραγματικά… διαμάντια που κεντρίζουν τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη.

Αν σε αυτό το πλαίσιο, προσθέσουμε και τον παράγοντα της διεκδίκησης ενός τροπαίου, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ενδιαφέρον εκτοξεύεται σε άλλα επίπεδα. Στα τέλη του 2018 συνέβη ακριβώς αυτό. Τελικός του Copa Libertadores και το Superclásico είχε την τιμητική του. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, Ρίβερ και Μπόκα διεκδικούσαν μαζί το βαρύτιμο τρόπαιο!

εντη.jpg

Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής, το σύστημα διεξαγωγής όριζε -για τελευταία τότε χρονιά- πως υπάρχουν δύο τελικοί. Ένα παιχνίδι στην έδρα της εκάστοτε ομάδας. Έτσι και στην περίπτωση αυτή. Από το 2019 και έκτοτε, ωστόσο, οι κανόνες άλλαξαν και προέβλεπαν ένα ματς για την ολοκλήρωση του θεσμού.

Το Μπομπονέρα είχε τον πρώτο λόγο, κάνοντας το εναρκτήριο βήμα στη… χορογραφία των δύο πρωταγωνιστών της Αργεντινής. Η Μπόκα, που διέθετε στον πάγκο της και τον Κάρλος Τέβες, υποδέχθηκε τους «εκατομμυριούχους», όμως το τελικό 2-2 άφηνε τα πάντα «ανοιχτά» για τη ρεβάνς.

Φίλαθλοι από όλον τον κόσμο παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις «μάχες» μεταξύ των δύο συλλόγων. Μαζί και η Ευρώπη. Έτσι φτάνουμε στις 24 Νοεμβρίου του 2018. Η δεύτερη αναμέτρηση επρόκειτο να λάβει χώρα στο Μονουμεντάλ. Κάτι που δε συνέβη τελικά ποτέ.

Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Μπόκα δέχθηκε επίθεση, λίγη ώρα πριν την έναρξη του δεύτερου τελικού. Ο αγώνας αναβλήθηκε, ενώ για λόγους ασφαλείας κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί μακριά από την Αργεντινή. Σε άλλη ήπειρο για την ακρίβεια!

Η Μαδρίτη, στις 9 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, είχε την ευχαρίστηση να φιλοξενήσει ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ντέρμπι της σεζόν. Το Σαντιάγο Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης φορούσε το επίσημο «κουστούμι» του. Όχι όμως για τους «μερένχες», αλλά για το Superclásico.

Η ιστορική αυτή αναμέτρηση που διεξήχθη σε ευρωπαϊκό έδαφος ήταν ό,τι ακριβώς περίμενε το κοινό να θαυμάσει. Δεν απογοήτευσε κανέναν, ούτε τον Λιονέλ Μέσι που βρισκόταν στις εξέδρες για να την παρακολουθήσει. Πάθος, ένταση, γκολ, ανατροπές, αποβολές. Η Μπόκα προηγήθηκε, η Ρίβερ απάντησε και το 1-1 έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί οι «εκατομμυριούχοι» βρήκαν δύο τέρματα από «χρυσάφι», κέρδισαν με 3-1 και κατέκτησαν το Copa Libertadores!

Ο επίλογος είχε γραφτεί. Η Ρίβερ χαμογέλασε τελευταία. Το αργεντίνικο τανγκό έλαβε χώρα στην ισπανική πρωτεύουσα και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα ξεχάσει κανείς τη μεταφορά της λατινοαμερικάνικης ποδοσφαιρικής «γοητείας» στην Ευρώπη. Έστω και για ένα παιχνίδι!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0