Μια Φώτο μια Ιστορία

Ολυμπιακοί αγώνες, Πεκίνο: Ο Μπολτ προετοιμάστηκε για τα γενέθλιά του με δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό στα 200μ.

Ολυμπιακοί αγώνες, Πεκίνο: Ο Μπολτ προετοιμάστηκε για τα γενέθλιά του με δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό στα 200μ.

Το 2008 στον αθλητισμό είναι η χρονιά που ο Μπολτ συστήθηκε στον κόσμο και αποφάσισε να μείνει στην ιστορία.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες πάντα «τραβάνε» τα βλέμματα του κόσμου, μιας και πρόκειται για μία γιορτή του αθλητισμού. Σαν σήμερα, 20 Αυγούστου το 2008, ο Γιουσέιν Μπολτ στο Πεκίνο είχε γράψει ιστορία στα 200μ. ανδρών.

Λίγες μέρες πριν από αυτό το ρεκόρ, ο Τζαμαϊκανός είχε φροντίσει να «συστηθεί» στο κοινό, μιας και στις 16 Αυγούστου, είχε γράψει ιστορία στα 100μ. αφού τερμάτισε πρώτος σε 9.69 δευτερόλεπτα. Μία απόδοση που χρειάστηκαν μόλις τέσσερα χρόνια για να «σπάσει». 

Για όσους δεν το θυμούνται και έχουν μαντέψει την απάντηση, ο Μπολτ ήταν και πάλι αυτός που βρέθηκε στην κορυφή, με ρεκόρ 9.64 δευτερόλεπτα στο Λονδίνο το 2012.

Στην Κίνα είχε φροντίσει να κάνει τον κόσμο να μιλάει για αυτόν. Και πως να μην μιλάνε, όταν μετά τα 100μ. είχε φροντίσει εκτός από το να πάρει ένα χρυσό μετάλλιο, να γράψει το όνομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία των 200μ.

Ο τότε 21χρονος, μια μέρα πριν από τα 22α γενέθλιά του, αγωνίστηκε στα 200μ. και κατάφερε να σπάσει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Μπολτ είχε τερματίσει σε χρόνο 19.30 δευτερολέπτων, αφήνοντας πίσω του τους Σον Κρόφορντ (δεύτερος) και Γουόλτερ Στέιτς (τρίτος).

Παναγιώτης Ραμαντάνης

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0