Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποθεώθηκε για... πρώτη φορά από τον κόσμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (video)

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποθεώθηκε για... πρώτη φορά από τον κόσμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (video)
16/08/2003: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάνει το ντεμπούτο με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γνωρίζει την αποθέωση απ’ όλους.

Ήταν 16 Αυγούστου του 2003 όταν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μας σύστησε έναν αδύνατο 18χρονο, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Μπόλτον Γουόντερερς στην πρεμιέρα της σεζόν της Premier League.

Περίπου 60.000 οπαδοί στο Ολντ Τράφορντ γνώριζαν ποιος ήταν, αλλά δεν ήξεραν τι να περιμένουν από αυτόν. Στο 61ο λεπτό του αγώνα, φορώντας τη διάσημη φανέλα με το Νο 7 και έχοντας ξανθιές ανταύγειες στα μαλλιά, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Κριστιάνο Ρονάλντο αντί του Νίκι Μπατ. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Τα δύο-τρία πρώτα αγγίγματα της μπάλας έμοιαζαν λίγο νευρικά. Γρήγορα όμως κατάφερε να πατήσει πιο σταθερά στα πόδια του και τότε είχε αρχίσει να χαρίζει εφιάλτες στον δεξιό μπακ της Μπόλτον, Νίκι Χαντ. Στη συνέχεια κέρδισε ένα πέναλτι, το οποίο έχασε ο Φαν Νίστελροϊ, έδωσε άλλη μια «χρυσή» πάσα για γκολ στον Ολλανδό και… έβαλε το χεράκι του στο δεύτερο γκολ του Γκιγκς.

Στις καθυστερήσεις, είχε αρκετή αυτοπεποίθηση για να ζητήσει από τον Φιλ Νέβιλ να να τον αφήσει να εκτελέσει ένα φάουλ. Ο Ρονάλντο έπαιξε για λιγότερο από 30 λεπτά, αλλά κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να κερδίσουν με το εντυπωσιακό 4-0 κι εκείνος να δείξει στον κόσμο τι ακριβώς είχε έρθει να κάνει.

«Ήταν ένα θαυμάσιο ντεμπούτο, σχεδόν απίστευτο. Νόμιζα ότι ο ρυθμός ήταν πολύ αργός στο πρώτο ημίχρονο και ήξερα ότι ο Κριστιάνο θα πρόσθετε τη διείσδυση. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αγόρι. Πρέπει να θυμάστε ότι είναι μόλις 18. Θα πρέπει να μετρήσουμε πότε τον χρησιμοποιούμε», ήταν τα λόγια του Σερ Άλεξ μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Για την εμφάνιση του Κριστιάνο μίλησε μέχρι και ο προπονητής της Μπόλτον, Σαμ Αλαρντάις, με τα καλύτερα λόγια. «Μου θυμίζει τον Ράιαν Γκιγκς όταν πρωτοξεκίνησε», τόνισε αρχικά. «Μπορεί να πάει μέσα, έξω, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και τρέξει πολύ γρήγορα. Όλοι κρατούν την αναπνοή τους όταν παίρνει την μπάλα», πρόσθεσε.

«Ήταν αναμφίβολα η πιο συναρπαστική ντεμπούτο παράσταση που έχω δει ποτέ». Την αποθέωση γνώρισε και από τον Τζορτζ Μπεστ, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το πόσο έμοιαζαν οι δεξιότητες του Κριστιάνο με του ιδίου. «Υπήρξαν παίκτες που έχουν κάποιες ομοιότητες με μένα, αλλά αυτό το αγόρι έχει περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον, ειδικά επειδή μπορεί να παίξει και με τα δύο πόδια.

Μπορεί να παίξει και στις δύο πτέρυγες, να νικήσει τους παίκτες με ευκολία και να βάλει επικίνδυνες σέντρες με το αριστερό ή το δεξί του μανταλάκι. Πότε ήταν η τελευταία φορά που το είδες;».

Σίγουρα πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει καμία σχέση με το πώς ήταν τότε και φυσικά ένας Κριστιάνο μόνος του δεν μπορεί να φέρει την… άνοιξη. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι φίλαθλοι θα πρέπει να ξεχνούν το πώς ξεκίνησε όλο αυτό και τα όσα έχει προσφέρει μέχρι στιγμής στον σύλλογο. Γιατί εκείνος, σίγουρα δεν φαίνεται να ξεχνά…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0