Μια Φώτο μια Ιστορία

Η μόνη «εχθρική» συνάντηση του Παναθηναϊκού με τον Τζιμπρίλ Σισέ και ο αποκλεισμός από την Οσέρ (video)

Η μόνη «εχθρική» συνάντηση του Παναθηναϊκού με τον Τζιμπρίλ Σισέ και ο αποκλεισμός από την Οσέρ (video)

3 Μαρτίου 2004: Ο Τζιμπρίλ Σισέ επισκέπτεται για πρώτη φορά την Λεωφόρο Αλεξάνδρας ως αντίπαλος, για να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο UEFA!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μαρσέιγ, στην τρίτη φάση των προκριματικών του UEFA Champions League και είναι η πρώτη φορά στη ιστορία που μπαίνει στο δρόμο του η συγκεκριμένη γαλλική ομάδα. Μάλιστα, οι Μασσαλοί θα γίνουν η πέμπτη ομάδα που έρχεται αντιμέτωπο το «τριφύλλι», μετά από την Οσέρ, την Νάντ, τη Λανς και πιο πρόσφατα χρονολογικά με την Παρί Σεν Ζερμέν!

Η διασύνδεση που μπορεί να θυμηθεί ένας φίλος της ομάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μαρσέιγ, φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλη πέρα του Τζιμπρίλ Σισέ. Θητεία και στις δύο ομάδες παρόλα αυτά έχει πραγματοποιήσει και ο Ρούντι Σκάτσελ, με τον οποίο το BN Sports είχε επικοινωνία στα περσινά προκριματικά παιχνίδια με την Σλάβια Πράγας!

Ο αγαπημένος στο παναθηναϊκό κοινό Τζιμπρίλ Σισέ δεν είναι η μοναδική σύνδεση όμως που έχει με το «τριφύλλι», καθώς κατά το παρελθόν η ομάδα τον αντιμετώπισε και στον αγωνιστικό χώρο, ως παίκτη της Οσέρ. Ο Γάλλος στράικερ εκείνη την αγωνιστική περίοδο έκανε το δικό του ξεπέταγμα και τράβηξε τα βλέμματα του κοινού, μετρώντας 70 γκολ σε 128 παιχνίδια.

Σε αυτή τη θητεία του, ο «Τζιμπρίλαρος», είχε τεθεί ως αντίπαλος των «πράσινων» στο κύπελλο UEFA. Για να βρούμε αυτή τη συνάντηση θα πρέπει να γυρίσουμε τα ημερολόγια μας πίσω στο 2004, την τελευταία του Γάλλου δηλαδή με την Οσέρ, λίγο πριν μεταβεί στο Λίβερπουλ, για χάρη της Λίβερπουλ.

Η ηλικία του ήταν ακόμα νεαρή, έχοντας κλείσει μόλις τα 24 του χρόνια. Στον τρίτο γύρο του UEFA Cup, η Οσέρ κοντραρίστηκε με τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο παιχνίδι στην Γαλλία, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες, χωρίς να σημειωθεί κανένα γκολ. Ο Σισέ… έλυνε και έδενε εκείνη την περίοδο, έχοντας σκοράρει ήδη 20 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα και προφανώς ήταν ο φόβος για τα μετόπισθεν του «τριφυλλιού».

Στη ρεβάνς στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός ερχόταν χωρίς μειονέκτημα, αφού πέρασε αλώβητος από την έδρα του αντίπαλου και ήθελε να τα… δώσει όλα για την πρόκριση. Μέχρι το 72ο λεπτό ο Κώστας Χαλκιάς, με τη βοήθεια των σκληροτράχηλων στόπερ: Γκούμα και Χένκρικσεν κράτησαν μακριά από το γκολ τους Γάλλους, όμως μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ευνόησε τον Καλού, ο οποίος δεν συγχώρεσε το «τριφύλλι» και σκόραρε, για να βάλει τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της ελληνικής ομάδας.

Στον ίδιο αγώνα, ο Σισέ είχε μεγάλη ευκαιρία όμως ο Χαλκιάς απέτρεψε τον χαρισματικό σέντερ φορ από το να σκοράρει. Αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν και τα μοναδικά στα οποία ο Τζιμπρίλ αγωνίστηκε ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και μαζί με την ομάδα στέρησε την συνέχεια στα ευρωπαϊκά γήπεδα για τη σεζόν 2003/04.

229891-1.jpg

2974848.jpg

2974895.jpg

2974939.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0