Μια Φώτο μια Ιστορία

Μία υπογραφή του Τζόρνταν που είχε... κοστίσει 30.1 εκατ. δολάρια στους Μπουλς!

Μία υπογραφή του Τζόρνταν που είχε... κοστίσει 30.1 εκατ. δολάρια στους Μπουλς!
Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς δεν αφορά καθαρά το αθλητικό κομμάτι.

Ένας άνθρωπος θρύλος, όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά γενικότερα του αθλητισμού. Θα μπορούσε κανείς να γράφει και να μιλάει για ώρες για τον Μάικλ Τζόρνταν, είτε έχει προλάβει να τον απολαύσει ζωντανά, είτε έχοντας εικόνα μέσα από βίντεο και αγώνες που είδε αργότερα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δεν θα σταθούμε κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά σε μία του υπογραφή.

Μία υπογραφή που έβαλε σαν σήμερα, 12 Ιουλίου το 1996 και έμελλε να μείνει στην ιστορία. Έναν χρόνο νωρίτερα, ο Τζόρνταν είχε επιστρέψει στην ενεργό δράση, μιας και στις 6 Οκτωβρίου του 1993, είχε αποσυρθεί, με τον ίδιο να αναφέρει ότι έχασε την όρεξή του για να παίζει μπάσκετ και αρκετά αργότερα να κάνει γνωστό ότι η δολοφονία του πατέρα του τρεις μήνες νωρίτερα είχε παίξει μεγάλο ρόλο.

Ένα χρόνο μετά την επιστροφή του στα παρκέ, ο MJ κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του ΝΒΑ με τους Μπουλς. Ένας παίκτης θρύλος, επέστρεφε στην ομάδα που είχε καθιερωθεί και έφτανε και πάλι στην πρώτη θέση. Ήταν άλλη μία ιστορική χρονιά τόσο για τον ίδιο, όσο και για το Σικάγο. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που στην off-season του 1996, χρειάστηκε οι «ταύροι» να προχωρήσουν σε μία τεράστια οικονομική υπέρβαση.

mh-champion.jpg

Το συμβόλαιο του Τζόρνταν έληγε με τον ίδιο να είχε απολαβές τη σεζόν 1995-1996, που έφτανε μόλις τα 4 εκατ. δολάρια. Τα συμβόλαια στο ΝΒΑ είχαν αυξηθεί και ο MJ υπολόγιζε να ανανεώνει με 18 εκατομμύρια, με τον μάνατζέρ του, να θεωρούσε ότι άξιζε πολύ περισσότερα ο πελάτης του. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ντέιβιντ Φαλκ ήταν σε επαφή με τους ανθρώπους των Νικς, προκειμένου η ομάδα της Νέας Υόρκης να υπογράψει τον Τζόρνταν.

jordan-knicks.jpg 

Η «πίεση» αυτή, ανάγκασε τους Μπουλς να πάρουν δραστικές αποφάσεις, μιας και δεν θέλανε σε καμία περίπτωση να αφήσουν ένα παίκτη που έγραφε ιστορία στο ΝΒΑ, αλλά και στην ομάδα τους, να πάει σε άλλο σύλλογο. Το Σικάγο, είχε τολμήσει να δώσει ένα ετήσιο συμβόλαιο στον Τζόρνταν, αξίας 30.1 εκατομμυρίων δολαρίων. Μία πρόταση που προφανώς δεν ήθελε χρόνο για να την αποδεχτεί ο παίκτης.

Με την υπογραφή του αυτή, ο Τζόρνταν είχε γίνει αυτομάτως ο αθλητής με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά του αθλητισμού γενικότερα! 

Παναγιώτης Ραμαντάνης 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης0