Μια Φώτο μια Ιστορία

Πως γίνεται να συνδυαστεί ένα «αντίο» σε εθνική ομάδα με την κατάκτηση του Μουντιάλ; Ο Γκερντ Μίλερ ήξερε τον τρόπο! (video)

Πως γίνεται να συνδυαστεί ένα «αντίο» σε εθνική ομάδα με την κατάκτηση του Μουντιάλ; Ο Γκερντ Μίλερ ήξερε τον τρόπο! (video)
Σαν σήμερα, 07 Ιουλίου το 1974, η Γερμάνια (τότε Δυτική Γερμανία) κατακτούσε το δεύτερό της παγκόσμιο κύπελλο, επικρατώντας στον τελικό με 2-1 της Ολλανδίας.

Γράφει ο Παναγιώτης Ραμαντάνης

Ο Γκερντ Μίλερ σίγουρα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος που θα μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα, πως γίνεται να κλείσει κάποιος ιδανικά την καριέρα του στην εθνική του ομάδα. Αυτό γιατί ήταν αυτός που «χάρισε» την κορυφή του κόσμου στη Δυτική Γερμανία.

Το 1974 η Δυτική Γερμανία είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν το δέκατο ιστορικά και η διοργανώτρια ήταν αυτή που χαμογελούσε στις 07 Ιουλίου μιας και επικρατούσε στον τελικό της Ολλανδίας. Μίας ομάδας που με τον Ρίνους Μίχελς στον πάγκο της, είχε εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρο που έπαιζε. Στον μεγάλο τελικό που είχε γίνει στο στάδιο του Μονάχου, μόλις στο 2' οι «οράνιε» είχαν ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Νέεσκενς, σε μία φάση που... χάθηκε η μπάλα.

Η Δυτική Γερμανία είχε ισοφαρίσει με τον Μπράιτνερ στο 22'. Μία ομάδα που είχε ως ηγέτες τον Μπεκενμπάουερ και τον Μίλερ. Ο δεύτερος είναι αυτός όμως που θα έστελνε τη Δυτική Γερμανία στην κατάκτηση του τροπαίου. Με ένα γκολ, που αν μη τι άλλο ήταν ιστορικό, μιας και ήταν το τελευταίο του σπουδαίου Γκερντ Μίλερ με την εθνική. Ένα γυριστό σουτ με το δεξί στο 43΄, ήταν αρκετό για να δώσει στη «μάνσαφτ» τη νίκη.

gerd-m.webp

Σε ηλικία 29 ετών, ο Μίλερ σκόραρε το 68ο γκολ του σε 62 εμφανίσεις. Μπορεί να είχε τέσσερα γκολ σε εκείνη τη διοργάνωση και ο Πολωνός Λάτο να βγήκε πρώτος σκόρερ με 7, ωστόσο ο Γκερντ Μίλερ είχε γράψει ιστορία και είχε κλείσει το κεφάλαιο εθνική ομάδα με τον πιο γλυκό τρόπο.


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0