Μια Φώτο μια Ιστορία

Ένα… βιντεοπαιχνίδι συνέβαλε στο πρώτο πρωτάθλημα των Σπερς (video)

Ένα… βιντεοπαιχνίδι συνέβαλε στο πρώτο πρωτάθλημα των Σπερς (video)
25 Ιουνίου 1999: Τα «σπιρούνια» πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο τους στο Madison Square Garden στο πέμπτο παιχνίδι των τελικών απέναντι στους Νικς. Όσο το τρόπαιο στεκόταν όμως στο πάτωμα του αεροσκάφους, οι παίκτες των Σπερς γιόρτασαν με τον… δικό τους τρόπο.

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

Το οικογενειακό κλίμα που είχε χτίσει η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν αδύνατο να μην ανταμειφθεί και μ’ ένα πρωτάθλημα. Αντί να «παρταράρουν» για τον παρθενικό τους τίτλο οι παίκτες των Σπερς προτίμησαν να διασκεδάσουν παίζοντας το αγαπημένο τους βιντεοπαιχνίδι.

Πρωτοστάτες αυτής της συνήθειας ήταν ο Τιμ Ντάνκαν μαζί με τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον και τον Μαλίκ Ρόουζ  που συνήθιζαν να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια μετά τους αγώνες και τις προπονήσεις. Αυτό όπως φάνηκε ήταν κάτι που μπορεί να δημιούργησε μια διαφορετική κουλτούρα στους Σπερς. Κάτι παρόμοιο συνέβαινε εξάλλου και στους Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, όταν ο σταρ των «ταύρων» έπαιζε χαρτιά με τον Σκότι Πίπεν με αποτέλεσμα να φέρουν στην ομάδα 6 τίτλους.

SPURS.png

«Το να περνάς τόσο χρόνο με τους συμπαίκτες σου σε φέρνει πιο κοντά τους και τους μαθαίνεις καλύτερα», υποστήριξε ο Μαλίκ Ρόουζ όταν ρωτήθηκε για το αν αυτή η συνήθεια βοήθησε τους παίκτες των Σπερς.

Ήταν ένας τρόπος να αποβάλλουν την πίεση των αναμετρήσεων. Αυτή η πίεση ήταν ακόμη εντονότερη στο πέμπτο παιχνίδι των τελικών, στο οποίο οι Σπερς γιόρτασαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους νικώντας τους Νικς με 78-77 κάνοντας το 4-1 στην σειρά μέσα στο Madison Square Garden.

https-3A-2F-2Fairalamo-com-2Fwp-content-2Fuploads-2Fgetty-images-2F2017-2F08-2F97269673-san-antonio-spurs-hold-up-trophy-after-spurs-beat-the-new-yo-jpg-850x560-e2ae7499e90acbe534210e279d6ee511.webp

Τότε, αφού τελείωσαν οι εορτασμοί και οι βραβεύσεις, οι παίκτες του Σαν Αντόνιο στο αεροπλάνο επιστροφής από τη Νέα Υόρκη στο Τέξας, ακούμπησαν το πολύτιμο τρόπαιο στο πάτωμα του αεροσκάφους, έβγαλαν τα λάπτοπ τους και ξεκίνησαν να παίζουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, το «StarCraft».

Μπορεί ο Ρόμπινσον και ο Ντάνκαν να ηγήθηκαν της ομάδας στο πρώτο πρωτάθλημα των «σπιρουνιών» με τον Hall of Famer να ανταμείβεται και με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών του 1999, όμως στο βιντεοπαιχνίδι τους δεν είχαν την ίδια επιτυχία.

«Αν πρέπει να είμαι ειλικρινής, ο Σον (Έλιοτ) ήταν ο καλύτερος», υποστήριξε ο Ρόουζ.

rawImage_1.jpg

Αυτό που είχε ενδιαφέρον είναι πως ο Μαλίκ Ρόουζ ακόμα κι όταν πήγε στους Νικς το 2005 συνέχισε την συνήθεια των βιντεοπαιχνιδιών με τους πρώην συμπαίκτες του. Μπορεί το «StarCraft» να ξεπεράστηκε, όμως ήρθαν νέα παιχνίδια να το αντικαταστήσουν όπως το «League of Legends» για να περνάνε χρόνο οι NBAers μεταξύ τους.

Το αν ήταν αυτή η συνήθεια που οδήγησε στο πρωτάθλημα δε μπορούμε να το γνωρίζουμε. Σίγουρα όμως μέσω αυτής δημιουργήθηκε μία παρέα, ένας δεσμός που κατάφερε κάτι τόσο σπουδαίο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0