Μια Φώτο μια Ιστορία

Πάολο Μαλντίνι: Το Αρτέμιο Φράνκι είχε την «τιμή» να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τον θρύλο της άμυνας (video)

Πάολο Μαλντίνι: Το Αρτέμιο Φράνκι είχε την «τιμή» να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τον θρύλο της άμυνας (video)

31 Μαΐου 2009: Έχουν περάσει ήδη 14 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του Πάολο Μαλντίνι στους αγωνιστικούς χώρους. Ένας αθλητής που δίδαξε στο ευρύ κοινό πως η άμυνα δεν είναι μόνο σκληρές μονομαχίες και τάκλιν, αλλά μία κανονική τέχνη.

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Πόσο εύκολο είναι να πει κάποιος «αντίο» σε έναν θρύλο της ομάδας του, σε έναν αθλητή που της χάρισε αμέτρητες χαρές και στιγμές δόξας; Σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε 24 ολόκληρα χρόνια για να υπηρετήσει μία και μόνο ομάδα, πώς; Η απάντηση σε ένα τόσο δύσκολο ερώτημα δεν είναι εύκολο να βρεθεί.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτού του είδους ο ρομαντισμός έχει «πεθάνει» και για αυτό ακριβώς τον λόγο οι «one club men» όπως τους αποκαλούμε, θα έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των οπαδών που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Σε τέτοιες μοναδικές ιστορίες δεν έχει σημασία τι ομάδα υποστηρίζεις, το συναίσθημα κυριαρχεί και όλες οι κόντρες κάνουν (έστω και για λίγο) άκρη.

Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου του 2009 ο Πάολο Μαλντίνι έπαιξε για τελευταία φορά φορώντας την αγαπημένη του φανέλα με τις κόκκινες και μαύρες ρίγες.

Η Φλωρεντία είχε την «τιμή» να χαιρετήσει για τελευταία φορά έναν ζωντανό θρύλο, όχι απλός της Μίλαν, ούτε και της Ιταλίας, αλλά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Μπορεί οι «ροσονέρι» να νίκησαν με 2-0 την Φιορεντίνα, όμως στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή όλο το Αρτέμιο Φράνκι σηκώθηκε στο «πόδι» για να χειροκροτήσει έναν αντίπαλο. Η λήξη του παιχνιδιού σήμανε και την επίσημη απόσυρση του Μαλντίνι από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από τον χρόνο, όσο σκληρά και αν προσπαθήσει, έτσι και ο Μαλντίνι στα 41 του έτη πήρε την μεγάλη απόφαση να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Μία πλούσια καριέρα «βουτηγμένη» στους τίτλους και τα μετάλλια, με ένα μικρό κενό όμως, καθώς στην τροπαιοθήκη του λείπει ένα «αναμνηστικό» από την Εθνική Ιταλίας την οποία υπηρέτησε πιστά και κατέγραψε πάνω από 120 συμμετοχές.

Ο Μαλντίνι «συστήθηκε» για πρώτη φορά στο κοινό της Μίλαν το μακρινό 1985 ως αλλαγή απέναντι στην Ουντινέζε σε ηλικία μόλις 17 ετών και δεν άργησε να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα των «ροσονέρι».

OnThisDay: 1985, Paolo Maldini's debut | AC Milan

Στα 14 αυτά χρόνια που έχουν περάσει από το τελευταίο χειροκρότημα που έλαβε ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής οι Μιλανέζοι δεν κατάφεραν ποτέ να τον αντικαταστήσουν επαρκώς και το κενό της απουσίας του ταλανίζει μέχρι και σήμερα την άμυνα της Μίλαν.

Πως όμως μπορείς να καλύψεις μία τέτοια απουσία;   

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0