Μια Φώτο μια Ιστορία

Το ελληνικό «last dance» του Κυπέλλου Κυπελλούχων: Η αρχή της κατάρας του Κούπερ και το μόνο Αλμέιδα vs Ρόα στην ιστορία! (video)

Το ελληνικό «last dance» του Κυπέλλου Κυπελλούχων: Η αρχή της κατάρας του Κούπερ και το μόνο Αλμέιδα vs Ρόα στην ιστορία! (video)
19 Μαΐου 1999: Οι αχώριστοι σε κάθε σύλλογο, πλέον, Ματίας Αλμέιδα και Κάρλος Ρόα, ως αντίπαλοι. Ένα «μάτσο» μετέπειτα... Έλληνες και η αρχή της «κατάρας» του Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Όλα σε ένα! Στον τελευταίο τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ανάμεσα σε Λάτσιο και Μαγιόρκα.
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Εκείνο το βράδυ στο Βίλα Παρκ, έκλεινε ένας κύκλος για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το Κύπελλο Κυπελλούχων, μετά από 38 χρόνια ύπαρξης, έριχνε «αυλαία». Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, όμως, πόσες ιστορίες θα «γεννούσε» εκείνος ο τελικός.

Η Λάτσιο, με τον νυν προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, στη σύνθεσή της, κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας με σκορ 2-1 της Μαγιόρκα. Κάτω από τα γκολπόστ των Ισπανών, ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων της «Ένωσης» και αχώριστος συνεργάτης του προαναφερθέντος, Κάρλος Ρόα.

Στην πρώτη και τελευταία τους συνάντηση ως αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο, «χαμογέλασε» ο Αλμέιδα. Ένα γκολ του Βιέρι (7') και ένα του Νέντβεντ (81') «έσβησαν» αυτό του Ντάνι (11') και κήρυξαν την έναρξη της «κατάρας» του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.



Πώς αλλιώς να χαρακτηριστεί; Αυτήν την ήττα σε τελικό διαδέχθηκαν άλλες δύο συνεχόμενες στο Champions League με τη Βαλένθια (2000, 2001), μία με τον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (2010) και άλλη μία με την Αίγυπτο στον τελικό του Copa Africa (2017)!

Πάντως, τόσο αυτός, όσο και ο Ντάνι που ισοφάρισε προσωρινά για τη Μαγιόρκα, πέρασαν από την Ελλάδα αργότερα. Ο μεν Κούπερ από τον πάγκο του Άρη (2009-2011) και ο δε Ντάνι από τον Ολυμπιακό (2005-2007). Το ίδιο «παράδειγμα» ακολούθησαν οι Αριέλ Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός, 2010-2014 & Πανιώνιος 2014-15) και Σέρχιο Κονσεϊσάο (ΠΑΟΚ, 2008-2010), ενώ οι Ματίας Αλμέιδα και Κάρλος Ρόα, δίνουν συνέχεια σε αυτήν τη λίστα.

almeyda-roa.jpg

Τέλος, από τη συζήτηση της... ελληνικότητας του τελευταίου Κυπέλλου Κυπελλούχων, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πανιώνιος, που προσπάθησε να «σταματήσει» στα προημιτελικά την πορεία της Λάτσιο προς τον πρώτο -και τελευταίο- ευρωπαϊκό της τίτλο (εξαιρώντας το Σούπερ Καπ που ακολούθησε λίγους μήνες αργότερα), αλλά ήταν αδύνατο.

Εν τέλει, «παραδόθηκε» ολοκληρωτικά σε μία από τις καλύτερες εκδοχές του ιταλικού συλλόγου, όπως φανερώνει και το 7-0 ως συνολικό σκορ, των δύο μεταξύ τους αναμετρήσεων.




www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0