Μια Φώτο μια Ιστορία

Απέναντι στο Αμβούργο o Γκέκας «σφράγισε» το χρυσό παπούτσι και άφησε στην πλάτη του τον Ρόι Μακάι! (video)

Απέναντι στο Αμβούργο o Γκέκας «σφράγισε» το χρυσό παπούτσι και άφησε στην πλάτη του τον Ρόι Μακάι! (video)
Μάιος του 2007 και ο Φάνης Γκέκας γράφει ιστορία. Σκοράρει το 20ο του τέρμα απέναντι στο Αμβούργο και σφραγίζει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ της Bundesliga. Ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας μέχρι και σήμερα που κατόρθωσε να επιτύχει κάτι ανάλογο!
Πέρα από την πολυετή παρουσία του με την εθνική Ελλάδος, η Ευρώπη έχει να θυμάται τον Λαρισινό επιθετικό από το άκρως επιτυχημένο «γερμανικό» του πέρασμα. Ιδιαίτερα την σεζόν που αγωνίστηκε με την φανέλα της Μπόχουμ.

Στην παρθενική του εκτός των συνόρων προσπάθεια και έχοντας φύγει ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό, ο Γκέκας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Bundesliga με διαφορά. Την σεζόν 2006/2007, αγωνιζόμενος σε μία ομάδα η οποία δεν διεκδικούσε την ευρωπαϊκή της έξοδο, πόσο μάλλον την κατάκτηση του τίτλου.

Και όμως o 26χρονος τότε επιθετικός κατόρθωσε να κάνει θραύση. Σκόραρε ακατάπαυστα καθόλη την διάρκεια της σεζόν, δημιουργώντας μία όμορφη ιστορία γύρω από το όνομα του. Στο τέλος της χρονιάς διακρίθηκε με διαφορά ως το πρώτο «κανόνι» της λίγκας.

Υπάρχει όμως μία αναμέτρηση την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ. Τρεις αγωνιστικές πριν την δύση του πρωταθλήματος αγωνίστηκε απέναντι στο Αμβούργο. Η Imtech Arena είχε κατακλειστεί από την παρουσία 57 χιλιάδων φιλάθλων, παρ' ότι οι δύο μονομάχοι ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι.

Το ρολόι έδειχνε το 66ο λεπτό και ο αγώνας βρισκόταν στο απόλυτο μηδέν. Mέχρι που ο Γκέκας έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» και άνοιξε τον χορό των τερμάτων. Ήταν το 20ο προσωπικό του μέσα στην σεζόν και πλέον γνώριζε πως πολύ δύσκολα θα τον φτάσουν οι Σεμπάστιαν Φρέι και Ρόι Μακάι. Είχε γράψει ιστορία, η οποία επικυρώθηκε μετά από τρεις αγωνιστικές, όταν με διαφορά τεσσάρων τερμάτων από τους ανταγωνιστές του, έπιασε την κορυφή.

Η Μπόχουμ θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό του. Μπορεί να μην κατέκτησε μαζί της κάποιον τίτλο, ωστόσο τον συνόδεψε στην πιθανόν κορυφαία χρονιά της καριέρας του. Και του έδωσε το εισιτήριο για να συνεχίσει να αγωνίζεται στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για την επόμενη 5ετια. 

Κατόρθωσε να δείξει την αξία του απέναντι σε υψηλού επιπέδου αμυντικούς και αφήνοντας στη πλάτη του παγκοσμίου κλάσης επιθετικούς. Και όλα αυτά με τρόπο εκκωφαντικό... σημειώνοντας 20 τέρματα σε μόλις 32 αναμετρήσεις!
theofanis-gekas-vfl-bochum-2007-1613054563-56396.jpg

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0