Μια Φώτο μια Ιστορία

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (video)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το πιο διάσημο ζέσταμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (video)

19 Απριλίου 1989: Για πολλούς αν όχι για όλους τους ποδοσφαιριστές το μισάωρο ζέσταμα πριν μία μεγάλη αναμέτρηση αποτελεί «αγγαρεία», για τον Μαραντόνα όμως ήταν τρόπος έκφρασης. Σαν σήμερα πριν 34 χρόνια ο Ντιέγκο μας χάρισε την δημοφιλέστερη προθέρμανση που έγινε ποτέ.  

Γράφει ο Άγγελος Κρεμαστός

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο το οποίο περιμένει αγωνιωδώς την έναρξη μίας σπουδαίας αναμέτρησης, το υποχρεωτικό ζέσταμα που κάνουν οι ποδοσφαιριστές αποτελεί ένα από τα πιο «βαρετά» 30λεπτα που θα πρέπει αθλητές και φίλαθλοι να υποστούν πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

Βέβαια όλα αυτά αλλάζουν όταν ο «Θεός» του ποδοσφαίρου ακουμπάει την μπάλα και σαν προέκταση του σώματος του δημιουργεί μία μοναδική αυτοσχέδια «χορογραφία». Σαν σήμερα, 19 Απριλίου του 1989 στο Μόναχο δημιουργήθηκε το πιο διάσημο ζέσταμα όλων τον εποχών, με πρωταγωνιστή σαφώς τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.


Watch: This Diego Maradona warm-up routine sums up what an unorthodox  genius he was

Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχθηκε την Νάπολι για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1989. Οι Ιταλοί πήγαν στο Μόναχο με «αέρα» δύο τερμάτων καθώς στον πρώτο γύρο είχαν επικρατήσει και με σχετική άνεση μάλιστα 2-0 με τα γκολ των Καρέκα και Καρνεβάλε.

The Diego Maradona magic that helped Napoli lift the 1989 UEFA Cup

Με την αγωνία να χτυπάει «κόκκινο» οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη τους προθέρμανση. Ο μόνος που έδειχνε ανεπηρέαστος από την όλη πίεση του αγώνα ήταν ο Μαραντόνα και το απέδειξε με τον πλέον ευφάνταστο τρόπο.

Με ηχητική υπόκρουση από τα ηχεία του γηπέδου το τραγούδι «Live is Life» από το συγκρότημα Opus, ο Ντιέγκο έπιασε την μπάλα και ξεκίνησε με διάφορες περίτεχνες ενέργειες να «χορεύει» μαζί της. Το μαγικό είναι ότι είχε καταφέρει η επαφές που έκανε να ταιριάζουν απόλυτα και με τον ρυθμό του τραγουδιού.

Εκείνος ο αγώνας έληξε 2-2 με τους «παρτενοπέι» να παίρνουν μία σπουδαία πρόκριση στον τελικό με συνολικό σκορ 4-2.

Ο Μαραντόνα στο τέλος κατάφερε να φέρει το Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην πολυαγαπημένη του Νάπολι καθώς στον διπλό τελικό με την έτερη φιναλίστ Στουτγάρδη επικράτησε με συνολικό σκορ 5-4, με τους Ναπολιτάνους να κατακτούν τον πρώτο και μοναδικό Ευρωπαϊκό τους τίτλο.

Jurgen Klinsmann watched iconic Diego Maradona warm-up in awe as Germany  legend recalls 'crazy' Argentina icon with 'super friendly' personality

Η σεζόν 1988/1989 έχει μείνει στην ιστορία για την τρομερή πορεία της Νάπολι στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αλλά και για τα λίγα λεπτά ποδοσφαιρικής μαγείας που χάρισε απλόχερα ο Ντιέγκο σε ένα απλό ζέσταμα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0