Μια Φώτο μια Ιστορία

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Το «ματς των 20 εκατομμυρίων» που έπεισε τον Αμπράμοβιτς να αγοράσει τους Λονδρέζους! (video)

Τσέλσι – Λίβερπουλ: Το «ματς των 20 εκατομμυρίων» που έπεισε τον Αμπράμοβιτς να αγοράσει τους Λονδρέζους! (video)

11 Μαΐου 2003: Η Τσέλσι υποδέχεται την Λίβερπουλ στην τελευταία αγωνιστική της Premier League, με φόντο ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου. Αυτό θα καταλήξει τελικά στην ομάδα του Λονδίνου, πείθοντας τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να επενδύσει στους «μπλε», αλλάζοντας μια για πάντα το ρου της ιστορίας του συλλόγου!

Γράφει ο Τάσος Φαραός

Μία μικρή αφορμή είναι πάντοτε αρκετή για να αλλάξει τα πάντα. Η σπίθα που απαιτείται, για να ξεκινήσει η φωτιά. Το παιχνίδι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Λίβερπουλ στην τελευταία αγωνιστική της Premier League κατά την περίοδο 2002-03 ήταν ακριβώς αυτό. Το έναυσμα που χρειαζόταν η ομάδα του Λονδίνου, το οποίο θα έπειθε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να επενδύσει, αλλάζοντας τη σύγχρονη ιστορία της.

Στις 11 Μαΐου του 2003, οι «μπλε» υποδέχονταν τους «reds», με τους δύο συλλόγους να βρίσκονται ισόβαθμοι στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η Τσέλσι υπερτερούσε καθώς είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (+29 έναντι +21 της Λίβερπουλ). Το διακύβευμα ήταν μεγάλο, καθώς οι Λονδρέζοι ήθελαν μόλις έναν πόντο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Champions League της επόμενης σεζόν. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο, όπου τα οικονομικά τους δεν βρίσκονταν στην καλύτερη κατάσταση.

Chelsea_ενθετη_5.jpg

Μόλις στο 11ο λεπτό, ο Σάμι Χίπια με κεφαλιά, έβαλε μπροστά τη Λίβερπουλ και «πάγωσε» τους φιλάθλους των γηπεδούχων στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η θέση που οδηγούσε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση φάνηκε να απομακρύνεται. Αυτό, όμως, δεν κράτησε για πολλή ώρα.

Δύο λεπτά αργότερα (13’), ο Γκρόνκιερ έκανε τη σέντρα, ο Ντεσαγί έπιασε την κεφαλιά, απαντώντας με το «ίδιο νόμισμα» και έκανε το 1-1, επαναφέροντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Η ολική ανατροπή ήρθε από το πόδι του ανθρώπου που «σέρβιρε» στον Γάλλο για την ισοφάριση. Πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού (27’), ο Δανός σούταρε με το αριστερό, υπό πίεση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, βάζοντας «φωτιά» στις εξέδρες.

Chelsea_ενθετη.jpg

Σκορ που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τον Στίβεν Τζέραρντ να αποβάλλεται μάλιστα στο 89ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο αγώνας έμεινε γνωστός ως το «ματς των 20 εκατομμυρίων», με την Τσέλσι τελικά να είναι εκείνη που βρέθηκε στα… αστέρια της σεζόν που ακολούθησε.

Chelsea_ενθετη_2.jpg

Στην πραγματικότητα, τότε δεν κέρδισε απλώς την είσοδό της στους ομίλους του Champions League, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Όπως λέγεται, η νίκη που την οδήγησε να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, αποτέλεσε τον «παράγοντα-κλειδί», που έπεισε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να αγοράσει τελικά το σύλλογο, το καλοκαίρι του 2003. Κάπως έτσι, στην «μπλε» μεριά του Λονδίνου έμπαιναν σε μία νέα εποχή. Εκεί, όπου έμελλε να ζήσουν τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας τους!

Chelsea_ενθετη_4.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0