Μια Φώτο μια Ιστορία

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 4-0: Ο τελικός Κυπέλλου υπό το βλέμμα του… Χίτλερ!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 4-0: Ο τελικός Κυπέλλου υπό το βλέμμα του… Χίτλερ!

72 χρόνια πίσω, στις 11 Μαρτίου του 1951 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονταν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με έναν θεατή να κλέβει την παράσταση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ήταν η ένατη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας και στον τελικό  βρίσκονταν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Οι Θεσσαλονικείς είχαν αποκλείσει στα ημιτελικά τον Παναθηναικό (1-0) και οι Πειραιώτες τον Αστέρα Αθηνών (3-1). 
1951_f_ixo_12_3.jpg

Το ραντεβού τους με φόντο το τρόπαιο ήταν προγραμματισμένο για τις 11 Μαρτίου του 1951. Στο κατάμεστο, από 15.000 θεατές, γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Ολυμπιακός επικράτησε εμφατικά του ΠΑΟΚ με 4-0. Το σκορ άνοιξε ο Μουράτης στο 27ο λεπτό, αλλά όλα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν άλλα τρία γκολ  μέσα σε διάστημα 15 λεπτών. Ο Δαρίβας στο 66΄και ο Δρόσος στο 75΄ και στο 80΄ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας τους που πανηγύρισε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας της, μια μέρα μετά τα 26α γενέθλια του συλλόγου. 
1951_e_ixo_12_3_3.jpg

Πέρα από το αγωνιστικό, το ματς έμεινε στην ιστορία και για την παρουσία του… Αδόλφου Χίτλερ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, άπαντες «πάγωσαν» όταν είδαν τον «Φύρερ» να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενος από έναν θηριώδη υπασπιστή του. Το… ζήτημα έληξε γρήγορα με τον «Χίτλερ» να εξηγεί σε άπταιστα ελληνικά πως είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός, οπαδός του ΠΑΟΚ και πως οι Απόκριες δεν είχαν τελειώσει ακόμη. 
1951xitler.jpg
xitlerhxo.jpg


www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0