Μια Φώτο μια Ιστορία

Ολυμπιακός με τριφύλλι στο στήθος! Η μέρα που οι ερυθρόλευκοι φόρεσαν στολή του Παναθηναϊκού για ένα ματς!

Ολυμπιακός με τριφύλλι στο στήθος! Η μέρα που οι ερυθρόλευκοι φόρεσαν στολή του Παναθηναϊκού για ένα ματς!
4 Ιουλίου 1950: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την αυστριακή Βιν σε φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο του Παναθηναϊκού «προδίδοντας» τα ερυθρόλευκα και φορώντας... το τριφύλλι στο στήθος!  

Ήταν 4 Ιουλίου του 1950 και ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Βιν σε φιλικό αγώνα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Το πρόβλημα ήταν πως οι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας φορούσαν κι αυτοί φανέλες με ερυθρόλευκες ρίγες… Τα στελέχη των Πειραιωτών δεν το είχαν προβλέψει και αν δεν βρισκόταν λύση ο αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί. Ποια ήταν η λύση;  

Ο «αιώνιος» αντίπαλος, Παναθηναϊκός, προσφέρεται να λύσει το πρόβλημα παραχωρώντας τις πράσινες φανέλες του. Μην έχοντας και πολλές επιλογές ο Ολυμπιακός δέχτηκε, «ατιμάζοντας» τα χρώματα του σε μια από τις πιο σκληρές «προδοσίες» στον χώρο του αθλητισμού.  

Μέσα από τα μάτια της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ»
66148923_10157068608468673_7043403072998998016_n.jpg

«Προτού ακόμα κοπάσει ο σάλος των επευφημιών εισέρχεται ο Ολυμπιακός. Η εμφάνιση της ελληνικής ομάδος προκαλεί ασυνήθη θύελλα χειροκροτημάτων, συγχρόνως όμως και έκπληξιν. Οι Πειραιείς φορούν πράσινες φανέλλες με ένα μεγαλοπρεπές τριφύλλι στο στήθος!! Διά όσους αγνοούν την αιτία της αλλαγής αυτής των χρωμάτων διευκρινίζουμε ότι τούτο κατέστη αναγκαίον, διότι η Νίκολσον έχει τα ίδια ακριβώς χρώματα με τον Ολυμπιακόν».

Η αυστριακή ομάδα βγήκε πρώτη στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μια τεράστια ελληνική σημαία και φορώντας τα ερυθρόλευκα της. Ο κόσμος στις εξέδρες την αποθέωσε όμως σύντομα θα έμενε να κοιτάει σαστισμένος. Ο Ολυμπιακός κάνει την εμφάνιση του αλλά είναι αγνώριστος! Πράσινη εμφάνιση και τριφύλλι στο στήθος... ούτε στην πιο κακόγουστη φάρσα δεν θα μπορούσε να το σκαρφιστεί κανείς. Και φυσικά το κάζο ήταν αναμενόμενο και κράτησε καιρό...  

Για την ιστορία, τα «πράσινα» αποδείχθηκαν γρουσούζικα στους... άπιστους ερυθρόλευκους. Ο Ολυμπιακός θα γνωρίσει την ήττα με 2-1 από την Βιν. Ο Δαρίβας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ από νωρίς, μόλις στο 7’, όμως ο Ρίγκλερ έφερε το ματς στα ίσια στο 23’ δίνοντας ταυτόχρονα άλλον αέρα στους φιλοξενούμενους. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σίλχανεκ μ’ ένα τρομερό σουτ στο 60’.
osfp_me_faneles_pao3_3.jpg

Εκτός από την «προδοσία» του Ολυμπιακού, ένα ακόμη γεγονός στιγμάτισε την αναμέτρηση. Ένας οπαδός θεώρησε καλή ιδέα να πετάξει μια πέτρα στον διαιτητή του αγώνα, Τζίτζη, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει στο 63’. Τα εναπομείναντα λεπτά τον αντικατέστησε ο Καλοφυσούδης χωρίς όμως να προκύψει κάτι άλλο αξιόλογο... άλλωστε ο Τύπος είχε ήδη πολλά για να ασχοληθεί! 

Ολυμπιακός: Κουρουκλάτος (Πολίτης), Ρωσίδης, Ζαγκάδης, Χριστόπουλος, Γκιόκας (Θεοχάρης), Κοτρίδης, Δαρίβας, Κίνλεϊ, Δρόσος, Μπέμπης, Βασιλειάδης

Βιν: Μέγερ, Στοτς, Λίγκνερ, Λιντς, Τέουμ, Σελπ, Ρίγκλερ, Σίγκμουντ, Σίλχανεκ, Βάιντις, Σόποτκα
www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0