Μια Φώτο μια Ιστορία

Τα βέλη του «τοξοβόλου» Αμπέντ… σκότωσαν τον αήττητο Ολυμπιακό! (video)

Τα βέλη του «τοξοβόλου» Αμπέντ… σκότωσαν τον αήττητο Ολυμπιακό! (video)

2 Μαρτίου 2014: Σχεδόν εννέα χρόνια πέρασαν από το «μεγάλο» διπλό του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και εκείνο το επιβλητικό 3-0, στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου του, τον Ολυμπιακό!  

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Έχουμε ντέρμπι αιωνίων και είναι η καλύτερη στιγμή να ανασκάψουμε λίγο το παρελθόν, αφού όλοι… νοσταλγούν τα παλιά, ότι γεύση και να είχαν. Έτσι είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος από τη φύση του βλέπετε…

Μην πολυλογούμε όμως και πάμε κατευθείαν στο ψητό. Τόσο οι φίλοι του Παναθηναϊκού, όσο και αυτοί του Ολυμπιακού, σίγουρα θα θυμούνται την μεγάλη νίκη του «τριφυλλιού» μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Μάρτιο του 2014.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σίγουρα πικρή γεύση, αλλά αυτά είναι τα παρελκόμενα στον αθλητισμό. Στην ζωή, υπάρχουν τόσο οι καλές στιγμές, όσο και οι κακές στιγμές. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν οι κακές, τότε δεν θα είχαν νόημα οι καλές… Έτσι και στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν μόνο χαρές, αλλά και λύπες.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού πριν από αυτό το παιχνίδι, το ηθικό ήταν ακμαιότατο και το κλίμα στο Φάληρο άκρως εκστασιασμένο, καθώς οι Πειραιώτες είχαν… πατήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των Βαν Πέρσι, Ρούνεϊ, Φέρντιναντ, αλλά και Ντε Χέα με σκορ 2-0. Στο πρωτάθλημα ήταν αήττητοι και μοναδικό «μελανό» σημείο, μια ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!

Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν πήγαιναν ιδιαίτερα καλά, με το «τριφύλλι» να μετράει ήδη 7 ήττες, ενώ παράλληλα ακόμη 5 ισοπαλίες. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα τον κατέτασσαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και κανένας δεν ήταν τόσο αισιόδοξος για να περιμένει ότι ακολούθησε.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει κάτι αξιόλογο, με τους «πράσινους» να λειτουργούν πολύ αρμονικά ανασταλτικά, μην αφήνοντας τους γηπεδούχους να κάνουν το παιχνίδι τους. Φυσικά, το γεγονός που αμαύρωσε το «ερυθρόλευκο» πάρτι ήταν η κατάρρευση του Ολαϊτάν. Στο 45ο λεπτό, ο Ντάνιελ Πράνιτς σκόραρε για τους φιλοξενούμενους και… πάγωσε το Φάληρο ανοίγοντας το σκορ, μερικά λεπτά πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που το άφησε και ο Μάρκους Μπέργκ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του στον 67ο λεπτό της αναμέτρησης. Το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε ο… τοξοβόλος Μεντί Αμπέντ, ο οποίος σφράγισε τη νίκη για τους φιλοξενούμενους στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης με απευθείας εκτέλεση φάουλ, από πολύ δύσκολη θέση. Ο Αλγερινός μέσος, πανηγύρισε με την χαρακτηριστική κίνηση, σαν να κρατάει τόξο και να στοχεύει τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας. Βέβαια, αξιοσημείωτη φυσικά είναι και η άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσόρι Ντομίνγκες στο 82’.

Ο πανηγυρισμός αυτός του Αμπέντ έχει μείνει... χαραγμένος στην ιστορία, αφού αναφερόμαστε σε μια σημαδιακή νίκη  για το «τριφύλλι» και μάλιστα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκορ που έχει επικρατήσει ποτέ Παναθηναϊκός στην έδρα του Ολυμπιακού. Έκτοτε χρειάστηκαν 8 χρόνια για να καταφέρουν οι «πράσινοι» να φύγουν με το τρίποντο από τον Πειραιά (2021/22)!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0