Μια Φώτο μια Ιστορία

Λιονέλ Μέσι: Οκτώ χρόνια μετά… λυτρώθηκε!

Λιονέλ Μέσι: Οκτώ χρόνια μετά… λυτρώθηκε!

Σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης το… ψιθύριζε τον τελευταίο μήνα αλλά πλέον μπορεί να το βροντοφωνάξει. Ήταν θέλημα Θεού και έγινε πράξη. Η Αργεντινή στο ψηλότερο σκαλί και ο Μέσι στο... θρόνο του. Έτσι όπως έπρεπε να γίνει και όταν έπρεπε να συμβεί.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Μάνος Φυρογένης

Είναι κάποιες λέξεις που από μόνες τους έχουν ένα ειδικό βάρος, μία έννοια ιδιαίτερη, ξεχωριστή. Και αυτό διότι η ερμηνεία τους συνοδεύεται με συναίσθημα που μπορεί ο οποιοσδήποτε να ταυτιστεί μ’ αυτό. Δικαίωση, εκδίκηση, λύτρωση. Αλήθεια, ποια απ’ αυτές θα χρησιμοποιούσατε κοιτάζοντας την παραπάνω φωτογραφία; Αυθόρμητα, χωρίς σκέψη και περισυλλογή.

Ο Λιονέλ Μέσι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (18/12) ήταν ένας από τους κορυφαίους (για πολλούς ο κορυφαίος) παίκτης του πλανήτη στην ιστορία της «στρογγυλής θεάς», με μια μουτζούρα ωστόσο. Ένα μελανό σημείο που σχεδόν κάθε φορά μετά τη διαπίστωση αυτή, υπήρχε ένα «ναι μεν, αλλά». Πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό και φρόντισε ο ίδιος ο «Pulga» (και η επιδραστική παρέα του) να το εξαλείψει. Γιατί πολύ απλά, το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό της Ντόχα το κρατούσαν τα δικά του χέρια.

Το «πλήρωμα του χρόνου» δεν είχε φτάσει πριν οκτώ χρόνια

Για αυτό το περίφημο timing γίνονται καθημερινά σε σπίτια, πλατείες, καφέ, μπαρ, γήπεδα κλπ. συζητήσεις επί συζητήσεων. Και κάπου εκεί εμφανίζεται και η… μοίρα. Διότι αν κάτι είναι «γραφτό» να συμβεί, θα γίνει. Ακόμα κι΄ αν κάποιος περάσει από «χίλια κύμματα» για να το καταφέρει, θα το πετύχει. Όπως ο Λιονέλ Μέσι.

Το 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας είχε φτάσει και πάλι μέχρι την… πηγή. Με συμπαίκτες που θεωρούνταν ίσως ακόμα πιο χαρισματικοί και τον ίδιο σε μικρότερη, πιο… φρέσκια ηλικία. Όμως ο Μάριο Γκέτσε και το συγκρότημα του Γοακιμ Λεβ, επτά λεπτά πριν η τύχη του τελικού καθοριστεί από την άσπρη βούλα, του στέρησαν τη χαρά. Δεν ήταν η ώρα του.
Lionel-Messi-woe-after-Argentina-lose-the-Wor_3172279_1.jpg

Στο Μουντιάλ του Κατάρ όμως ήταν πιο αποφασισμένος από ποτέ. Ακόμα κι’ αν κάποιος δεν ήταν υποστηρικτής της Αργεντινής, ενδόμυχα μέσα του παραδεχόταν πως έπρεπε η κούπα να καταλήξει στην «αλμπισελέστε» για χάρη του. Και το κατάφερε. Είχε τους κατάλληλους «σάντσος» στο πλάι του και τα κατάφερε.

Εν έτει 2022, ο Λιονέλ Μέσι δεν λοξοκοίταξε το βαρύτιμο τρόπαιο, όπως το 2014. Το είδε κατάματα, του άνηκε, ήταν δικό του. Μόνο δικό του. Το πήρε στα χέρια του και το κράτησε λες και ήταν… παιδί του. Δεν είναι ένα ακόμα ένα παράσημο στην πλούσια καριέρα του. Είναι η εκδίκηση. Είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών του και η απόδειξη ότι κάμφθηκαν και οι τελευταίες αμφιβολίες ότι βαίνει προς τη «θέωση».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0